Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se răcesc relațiile? Zelenski l-a revocat fără explicații din funcţie pe ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie

news.ro
zelenski

Preşedintele Volodimir Zelenski l-a revocat vineri pe Vadim Prîstaiko din funcţia de ambasador al Ucrainei în Marea Britanie, informează Reuters.

Decretul prezidenţial nu oferă niciun motiv pentru revocarea din funcţie, dar informează că Prîstaiko a fost, de asemenea, restras şi din funcţia de reprezentant al Ucrainei la Organizaţia Maritimă Internaţională.

Marea Britanie a fost un aliat ferm al Ucrainei de la invazia Rusiei de anul trecut, dar cu ocazia summitului NATO din această lună ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a făcut unele comentarii care au fost interpretate de presă ca fiind expresia unei nemulţumiri faţă de insuficienta recunoştinţă a Kievului faţă de ajutorul oferit. Ulterior, Ben Wallace a precizat că declaraţiile sale au fost înţelese greşit, însă ambasadorul ucrainean comentase în presa de la Londra că replica pe care i-a dat-o oficialului britanic preşedintele Volodimir Zelenski dă dovadă de un „sarcasm nesănătos”.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte Organizaţia Maritimă Internaţională, miercuri s-a aflat că Ucraina a trimis acestui organism ONU o scrisoare prin care anunţa că stabileşte o nouă rută pentru transportul cerealelor pe Marea Neagră, care ar presupune trecerea prin apele teritoriale ale României, după ce Rusia a ieşit din acordul ce garanta transportul grânelor ucrainene pe o rută sigură. Moscova a anunţat ulterior că va considera drept ţintă legitimă orice navă care se va îndrepta spre porturile ucrainene de la Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.