Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se realizează tranzacția anului în Europa: un mare combinat din România va fi vândut

Uniunea Europeană (UE) a aprobat oferta făcute de Liberty pentru achiziția a șapte combinate siderurgice deținute de ArcelorMittal. Drept urmare, GFG Alliance și-a anunțat intenția de a integra mai multe afaceri în domeniul oțelului, ingineriei și mineritului într-o singură entitate globală.

Citește și: Tudorel Toader relatează ce a discutat cu Viorica Dăncilă: La remaniere voința premierului este decisivă

Tranzacția a fost semnată la începutul lunii octombrie 2018, iar reprezentanții Liberty deja au vizitat România, inclusiv Sanjeev Gupta, și s-au întâlnit cu reprezentanți ai autorităților, anunțând că doresc să investească pentru a majora cu o treime capacitatea de producție de la Galați, în următorii trei ani, informează Mediafax.

Noua entitate va acoperi activele din Marea Britanie, Europa și Australia. Noul conglomerat va include toate activitățile din domeniul siderurgic și al ingineriei în Marea Britanie, activitățile siderurgice din Whyalla, o serie de mine de aur și mine de cocs metalurgic din Australia și, odată finalizată tranzacția, cele șapte combinate siderurgice achiziționate de la ArcelorMittal în Europa.

Noul grup format va exclude afacerile GFG în domeniul reciclării și al materialelor pentru construcții deținute în Australia și SUA.

În prezent, aceste companii există separat în cadrul Alianței GFG, dar cu un obiectiv de producție de oțel de 20 Mtpa. Fuziunea și integrarea planificate vor face ca Liberty să ajungă între primii 10 producători de oțel din afara Chinei, estimează reprezentanții alianței.

„Prin această achiziție devenim al treilea producător de oțel din Europa. Suntem un grup ambițios și continuăm să evoluăm. (..) În noua structură vom fi un campion global, având capabilități integrate, care va transporta minereu de fier, cocs metalurgic și produse semifabricate din Australia la facilitățile de producție și la oțelăriile globale, cu obiectivul de a deveni una dintre cele mai competitive și complet integrate companii producătoare de minereu și oțel din lume, de la materie primă la produse finite de înaltă calitaten”, a spus Sanjeev Gupta, președintele executiv al GFG Alliance.

Capacitatea de producție globală a Liberty include o poziție puternică în Regatul Unit ca producător de oțel și furnizor de componente pentru sectoare precum auto, aviație, apărare și energie regenerabilă. Liberty Steel Primary din Australia este unul dintre cei mai importanți producători de oțel feroviar și de armături de oțel pentru industria de infrastructură și construcții și se află în continua creștere. În decembrie 2018, compania a anunțat planuri de construire a unei fabrici de ultimă generație în Australia de Sud cu o capacitate de 10 Mtpa. În plus, achiziția activelor ArcelorMittal din Europa va crește capacitatea de producție a Liberty pe o gamă completă de produse plate și lungi.

„Ca parte a alinierii strategice a activelor internaționale și pentru a-și optimiza achiziția semnificativă de facilități de producție, GFG Alliance a finalizat prima etapă în reorganizarea strategiei sale de achiziții pe zona de energie și soluțiile de finanțare aferente. Astfel, GFG Alliance a obținut refinanțarea a aproximativ o tremie din obligațiunile pe termen lung din Marea Britanie, iar pe restul la va refinanța în a treia parte a anului, sau chiar mai devreme”, au subliniat reprezentanții Liberty.

GFG Alliance are sediul central la Londra, fiind un grup internațional de companii fondate și conduse de familia britanică Gupta. GFG Alliance are o cifră de afaceri anuală de peste15 miliarde de dolari și 15.000 de angajați. Grupul are mai multe linii de business în industrii precum energie, metalurgie, inginerie, resurse naturale și servicii financiare, toate unite de o strategie de business comună. Alianța este formată din Liberty, care oferă servicii în zona industrială și metalurgică, SIMEC, care oferă servicii de infrastructură, Wyelands – servicii financiare și bancare, JAHAMA – divizia de real estate a grupului și fundația GFG, care are ca obiectiv crearea și retenția de talente în zona de industrie și inginerie. Achiziția activelor ArcelorMittal din Europa va crește forța de muncă a companiei la aproximativ 30.000 de angajați și la o cifră de afaceri de peste 20 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.