Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se reaprinde scandalul la Iași! PSD îl demolează pe Mihai Chirica: 'Muşcă mâna alături de care a câştigat alegerile'

Agerpres
psd picioare

Filiala ieşeană a PSD susţine nu va mai accepta ca primarul Mihai Chirica "să predea electoratului o falsă lecţie de moralitate şi democraţie", în timp ce edilul "“muşcă mâna alături de care a câştigat alegerile" pentru Primăria Iaşi.

Liderul filialei judeţene Iaşi a PSD, Maricel Popa, declară, într-un comunicat de presă, că se delimitează de modul în care primarul Mihai Chirica înţelege să administreze oraşul şi să gestioneze relaţia cu consilierii locali ai PSD.

"Ultimul exemplu elocvent reprezintă ratarea accesării unor fonduri europene în valoare de 12 milioane de euro puse la dispoziţie de Ministerul Mediului pentru achiziţia de autobuze electrice, nepoluante, unde administraţia locală a primit consiliere inclusiv din partea ministrului Graţiela Gavrilescu cu ocazia vizitei oficiale de anul trecut de la Iaşi. (...) Mihai Chirica nu mai este membru al PSD Iaşi, aşa cum liberalii încearcă, în continuare, să le transmită ieşenilor. Ba mai mult, este foarte posibil ca primarul Iaşului să devină coleg cu domniile lor, chiar de la începutul anului viitor", afirmă liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, conform news.ro.

Acuzații de ULTIMA ORĂ la adresa lui Liviu Dragnea: Încearcă blocarea la Monitorul Oficial a decretului de prelungire a mandatul lui Nicolae Ciucă

Potrivit lui Popa, PSD Iaşi deţine majoritatea în Consiliul Local şi îi cere lui Chirica să participe "constructiv la administrarea oraşului, şi nu dictatorial sau prin negocieri mărunte, fără substanţă, cu partenerii noştri politici din deliberativ".

"Ieşenii au nevoie de lideri maturi, cu viziune administrativă şi politică, nu de copilării sau răzbunări personale. Mihai Chirica este primarul unui întreg oraş şi nu doar al unui grup de interese. Suntem deschişi în continuare să participăm la administrarea comunităţii pentru că purtăm responsabilitatea unui exerciţiu democratic care a desemnat PSD-ul, acum doi ani, să pună în practică programul local de guvernare şi pe care primarul Mihai Chirica îl tratează cu nonşalanţă şi imaturitate“, adaugă liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, în acelaşi comunicat de presă.

Şeful social-democraţilor ieşeni spune că "PSD nu va mai tolera denigrarea continuă a partidului care l-a crescut, l-a promovat şi i-a oferit ceea ce are acum primarului Mihai Chirica".

"Nu vom mai accepta ca primarul Mihai Chirica să predea electoratului ieşean o falsă lecţie de moralitate şi democraţie, în timp ce muşcă mâna alături de care a câştigat alegerile şi prin intermediul căreia primeşte girul deliberativului pentru realizarea de proiecte. Mingea este acum în terenul domniei sale", a precizat preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa.

Primarul Mihai Chirica a fost exclus în urmă cu un an din PSD, în urma criticilor formulate la adresa lui Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, între primarul Mihai Chirica şi liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, au existat în ultimele luni schimburi dure de replici, însă în Consiliul Local reprezentanţii PSD au continuat să susţină hotărârile promovate de Chirica.

Surse din mediul politic ieşean au precizat că Mihai Chirica a avut discuţii cu unii lideri PNL de la Bucureşti pentru trecerea la acest partid, însă şefii ieşeni ai PNL nu ar agrea o asemenea variantă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.