Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se redeschid spitalele COVID şi pentru pacienţii non-COVID din județul Timiș

Los Angeles Times
coronavirus

Spitalele declarate COVID în perioada pandemiei SARS-CoV-2, din Timişoara, şi în care a fost restricţionat accesul pacienţilor non-COVID, îşi vor relua activitatea, de joi, şi pentru cazurile clinice obişnuite de dinainte de starea de urgenţă, primul fiind Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", cu Secţia de Pneumoftiziologie, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş.

Decizia a fost convenită în cadrul întâlnirii de lucru care a avut loc, miercuri, cu managerii unităţilor sanitare cu paturi cuprinse în "planul alb", conducerea DSP Timiş şi reprezentanţi ai Prefecturii.

"Având în vedere specificul patologiei, Secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului 'Dr.Victor Babeş' Timişoara, va fi redeschisă cu prioritate, respectându-se circuitele funcţionale conform normelor sanitare în vigoare. Din analiza gradului de ocupare a paturilor în perioada pandemiei de COVID-19, s-a constatat că nu a fost atinsă capacitatea maximă şi în acest moment disponibilitatea de internare a spitalelor este favorabilă creşterii capacităţii de tratament şi pentru cazuistica non-COVID, în măsura în care se asigură circuite separate pentru aceasta", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Potrivit acesteia, DSP Timiş va sprijini în mod deosebit reorganizarea Clinicii "Bega", care a fost declarată maternitate - COVID, dar şi a Secţiei de Dermatologie a Spitalului Municipal, rezervată suspecţilor de coronavirus, ţinând cont de faptul că solicitările medicale în aceste domenii sunt numeroase.

În funcţie de evoluţia epidemiologică locală, spitalele care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv sau suspecţi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 vor asigura, cu avizul DSP Timiş, asistenţa medicală şi pacienţilor non-COVID, în condiţiile existenţei circuitelor complet separate, fără a fi necesară externarea sau transferarea tuturor pacienţilor internaţi către alte spitale.

Astfel, fiecare unitate sanitară cu paturi va întocmi şi va prezenta un plan de măsuri care să cuprindă inclusiv reorganizarea circuitelor. Acest plan va fi discutat în cadrul întâlnirii de lucru care va avea loc săptămâna viitoare şi ulterior va fi supus avizării DSP Timiş.

În altă ordine de idei, Cornelia Bubatu a mai afirmat că până în prezent au fost vindecate şi externate 391 de persoane cu SARS-CoV-2 din Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr.Victor Babeş" Timişoara, două persoane de la Spitalului Municipal "Dr. Teodor Andrei" Lugoj şi 15 persoane de la Maternitatea "Bega", după ce au trecut printr-o dublă testare la interval de 24 de ore, cu rezultat negativ. Acum, mai sunt internate 15 persoane cu COVID, în Timişoara, şi una în Lugoj.

Din 20 mai, în Timiş au mai fost depistate doar 13 noi cazuri pozitive cu SARS-CoV-2, ceea ce denotă o scădere semnificativă a frecvenţei îmbolnăvirilor, potrivit Corneliei Bubatu.

De la începutul pandemiei, au fost înregistrate 53 de decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, din judeţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.