Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se redeschide circulația pe DN 57, în zona localității Berzasca, județul Caraș-Severin: drumul a fost închis din cauza undei căderi masive de pietre

Youtube @ InfoCS.ro
caderi de pietre dn57

Circulaţia rutieră va fi permisă, începând de sâmbătă, pe DN 57, în zona localităţii Berzasca, judeţul Caraş-Severin, pe o perioadă de 10 minute la un interval de 30 de minute, doar pe timpul zilei. În zonă se fac, în continuare, lucrări de curăţire a versantului, după ce drumul a fost închis din cauza unei căderi masive de pietre, în ianuarie.

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, traficul va fi dirijat cu piloţi care vor da drumul autovehiculelor alternativ, pe banda de circulaţie amenajată provizoriu. Circulaţia va fi permisă pe o perioadă de 10 minute la un interval de 30 de minute (în care se face în continuare curăţirea prin rănguire a versantului), doar în timpul intervalului orar 7:00 - 20:00, conform News.ro.

În cursul nopţii, respectiv intervalul 20:00 - 7:00, circulaţia va fi închisă. În zilele de sâmbătă şi duminică, se va circula în acelaşi interval orar.

Potrivit sursei citate, în urma căderilor masive de rocă din 17 ianuarie, eveniment care a dus la oprirea circulaţiei, în perioada februarie - martie, antreprenorul lucrării de stabilizare a versantului a efectuat 9 etape de detonare cu societăţi de specialitate, în urma cărora s-a desprins o cantitate semnificativă de rocă aflată în echilibru precar.

”În perioada următoare, se vor inventaria rocile puternic fisurate/crăpate. În paralel, se va amenaja un zid de retenţie din blocurile masive de rocă prăbuşite la marginea benzii de circulaţie amenajată şi se va curăţa materialul mărunt din spatele acestuia. Vor continua şi lucrările de detonare cu material explozibil. Pe timpul detonărilor, traficul va fi oprit, urmând ca antreprenorul să îndepărteze materialul rezultat şi să redeschidă circulaţia locală după acelaşi program menţionat anterior. Menţionăm că fenomenul de instabilitate a versantului este activ şi nu sunt îndeplinite condiţii pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului rutier, fiind exclusă posibilitatea deschiderii circulaţiei rutiere pe ambele benzi de circulaţie”, a transmis DRDP Timişoara.

Pe acest sector este prevăzută a se executa o structură de protecţie şi retenţie de tip polată, în vederea prevenirii accidentelor, a pagubelor materiale sau pierderi de vieţi, ca urmare a prăbuşirii rocilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.