Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se reia procesul româncei ucisă de iubitul italian şi aruncată în şanţ : Cazul Anei Maria Lăcrămioara a zguduit Italia

Observatornews.ro
Ana Maria Lacramioara

În octombrie 2022, Curtea de Casație din Italia a decis să anuleze sentința de 19 ani și 4 luni de închisoare care fusese pronunțată de Curtea de Apel din Palermo împotriva antreprenorului Antonino Borgia. Acesta fusese acuzat de omorul Anei Maria Lacramioara Di Piazza, o româncă în vârstă de doar 30 de ani, care se afla în luna a patra de sarcină în momentul tragic al crimei, petrecută acum patru ani.

În octombrie anul trecut, Antonino Borgia a reușit să evite condamnarea la închisoare pe viață printr-un apel, obținând o reducere a pedepsei la 19 ani de închisoare. Judecătorii italieni au luat în considerare faptul că elemente precum premeditarea, motivele și cruzimea au fost considerate inexistente în acest caz, conform ObservatorNews.ro.

Hotărârea din apel a acceptat argumentele avocatului Salvatore Bonnì, care îl reprezintă pe acuzat, susținând că omuciderea a fost voluntară, dar nu premeditată.

Cu toate acestea, în zilele recente, Curtea de Casație a anulat această sentință și a dispus reluarea procesului în apel. Această decizie a fost primită cu satisfacție de către mama Anei, care este parte civilă în acest caz și este asistată de avocatul Angelo Coppolino, conform informațiilor furnizate de presa din Italia.

În dimineața zilei de sâmbătă, 23 noiembrie 2019, trupul neînsuflețit al Anei Maria Lăcrămioara Di Piazza, o tânără româncă care locuia în Giardinello de mai mulți ani, a fost descoperit într-un șanț de pe marginea drumului. Ea suferea de multiple răni, inclusiv o înjunghiere în zona abdomenului, leziuni la cap și o plagă tăiată la gât. Autoritățile italiene au inițiat imediat o anchetă și au încercat să reconstruiască evenimentele tragice. Crima îngrozitoare a avut loc în ziua de vineri, 22 noiembrie 2019, la Partinico, când Ana Maria s-a întâlnit cu iubitul ei, Antonino Borgia, un italian în vârstă de 51 de ani, care era căsătorit.

Ana și Antonino aveau o relație care dura de un an, iar românca rămăsese însărcinată. Într-o zi, când se aflau în mașină, tânăra de 30 de ani i-a comunicat italianului că vor deveni părinți. La această veste, Antonino Borgia a luat un cuțit și a înjunghiat-o. Deși tânăra a reușit să fugă, bărbatul a continuat să o urmărească. Momentul în care italianul a ajuns din urmă pe Ana a fost surprins de o cameră de supraveghere, care a înregistrat atât imagini video, cât și sunet, permițând astfel anchetatorilor să analizeze și dialogul dintre cei doi.

"Ce faci? Vom avea un copil! Te iubesc", i-a comunicat Ana iubitului ei.

După ce l-a prins din urmă, tânăra s-a întors în mașină cu iubitul ei și au plecat împreună. Borgia i-ar fi spus româncei că o conduce la spital, dar în timpul călătoriei, acesta ar fi atacat-o cu o bâtă, apoi ar fi înjunghiat-o. După comiterea crimei, Antonino Borgia ar fi aruncat cadavrul Anei într-un șanț de pe marginea drumului, situat între localitățile Balestrate și Partinico.

După săvârșirea crimei, antreprenorul și-a continuat activitățile de zi cu zi, inclusiv vizite la frizer, bar și chiar a mers la secția de poliție din Partinico pentru a rezolva o problemă administrativă.

La momentul respectiv, uciderea Anei Maria a șocat opinia publică din Italia în întregime. "Și-a înjunghiat partenera pentru că aceasta aștepta un copil. Un singur cuvânt: nenorocit. O singură pedeapsă: închisoare pe viață", a declarat fostul ministru Matteo Salvini într-un comentariu. În urma Anei a rămas un băiețel, care, la momentul tragic al morții mamei sale, avea doar 11 ani.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.