Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se reiau tensiunile și în Georgia: După ce a trimis militari în Ucraina, președintele autoproclamatei republici Osetia de Sud vrea unirea cu Rusia

georgia osetia abhazia

Osetia de Sud intenționează să ia măsuri pentru a se alătura Federației Ruse în viitorul apropiat, a declarat președintele autoproclamatei republicii separatiste georgiene Anatoli Bibilov. Apelul său a fost publicat pe canalul Telegram al partidului Rusia Unită.

„Cred că unificarea cu Rusia este scopul nostru strategic. Calea noastră. Aspirațiile oamenilor. Și vom merge pe această cale. Vom lua măsurile legale adecvate în viitorul apropiat”, a anunțat Bibilov.

Potrivit președintelui, acum Osetia de Sud, Rusia și întreaga lume se află la un punct de cotitură. „Lumea rusă de astăzi apără interesele celor care se încred în ea, ale celor care se opun nazismului, respectă valorile umane universale și drepturile și normele fundamentale acceptate de întreaga comunitate internațională”, a explicat el.

Oseția de Sud este o republică autonomă din Georgia care și-a proclamat unilateral independența în 1990. Neoficial, independența Oseției de Sud este sprijinită de Rusia, existând planuri de unire a acestui teritoriu cu Oseția de Nord, republică autonomă din cadrul Rusiei. La 26 august 2008 președintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că guvernul de la Moscova recunoaște oficial independența celor două regiuni separatiste georgiene, Oseția de Sud și Abhazia.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.