Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se reîntoarce frigul - Cât de mult va ploua, în ce zone sunt așteptate ninsori

wallup.net
meteo anotimpuri vreme

Vremea începe să se răcească în nordul și vestul țării, însă în celelalte regiuni va fi mult mai cald decât normalul perioadei în care ne aflăm. La munte se anunță precipitații mixte, iar în restul teritoriului, ploi.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), citată de România TV, vremea se va răci în vestul, nordul şi parţial în centrul ţării, iar în rest valorile termice se vor situa peste normele climatologice. Temporar se vor semnala precipitaţii în toate regiunile.

"La începutul intervalului vor predomina ploile, apoi se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord-est şi local în centru şi vest, precum şi în zonele de munte. Izolat se va produce polei, iar cantităţile de apă pot fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în est şi sud-vest şi pe arii mai restrânse în rest", au anunțat meteorologii.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 13 grade Celsius, cu valori mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime se vor situa în general între minus 5 şi 3 grade Celsius. Pe alocuri va fi ceaţă.

În București, cerul va prezenta înnorări în cea mai mare parte a intervalului, iar probabilitatea pentru ploi slabe va fi ridicată. Îndeosebi dimineaţa va mai fi ceaţă. Valorile termice se vor menţine mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată, cu o maximă cuprinsă între 8 și 10 grade Celsius şi o minimă ce se va situa în jurul valorii de 2 grade Celsius. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturi ridicate în săptămâna 19-26 decembrie

Pentru săptămâna 19 – 26 decembrie, meteorologii anunță valori termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile centrale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane. În restul teritoriului, acestea vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.