Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se retrage Horodniceanu? Şeful DIICOT solicită întoarcerea la Iaşi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Daniel Horodniceanu

Procurorului Daniel Horodniceanu îi expiră în luna mai a acestui an mandatul de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Deocamdată, acesta nu a anunţat dacă îşi doreşte încă un mandat, aşa cum îi piermite legea.

În schimb, în şedinţa de vineri a Secţiei de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii se va analiza o cerere întoarcere pe o funcţie de execuţie în cadrul DIICOT Iaşi.

Vezi şi: Efectele neașteptate ale castraveţilor: Ce se întâmplă în corp, în funcție de felul în care îi folosești

"Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr. 4290/2018 privind cererea formulată de domnul DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU, procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, prin care solicită continuarea activităţii pe o funcţie de execuţie la Serviciul teritorial Iaşi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, la încetarea mandatului funcţiei de conducere deţinută", se arată în ordinea de zi a Secţiei de Procurori a CSM.

Procedura urmată de Horodniceanu nu înseamnă automat că acesta nu va candida pentru un nou mandat de şef DIICOT. Acesta a dorit însă să-şi asigure viitorul în cazul în care nu va mai ocupa încă trei ani actuala funcţie.

Potrivit legii, numirea în funcţia de procuror şef DIICOT este făcută de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Dacă actualul proiect al Legii 303/2004 privind Statutul magistraţilor, aflat în dezbatere în Parlament, ar intra în vigoare, preşedintele României ar putea refuza o singură dată, motivat, propunerea pentru şefia marilor parchete.

Recent, s-a aflat că şeful DIICOT a fost vizat într-un dosar DNA care ulterior a fost clasat. Daniel Horodniceanu a cerut DNA să studieze cauza în care ar fi fost vizat şi în care s-ar fi dat clasare, menţionând că ar fi trebuit să fie anunţat.

Vezi şi: Ai grijă ce bei dimineața! Cinci motive să EVIȚI ceaiul la prima oră

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.