Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se rupe PSD? Ion Iliescu îi dă lovitura FATALĂ lui Liviu Dragnea

dragnea iliescu

Ion Iliescu pare să-i dea lovitura fatală omului despre care s-a scris că l-ar fi propulsat în fruntea partidului. Liviu Dragnea, ajuns președinte interimar la PSD, primește o lovitură ce-i poate fi fatală la Congresul de luna viitoare. În timp ce Dragnea tot spune că vrea să scape PSD de ștampila de partid comunist, Iliescu vine cu lovitura.

În toate partidele din lume, ca şi în istoria României, practica este ca alegerea preşedintelui partidului, la un congres, să fie făcută prin votul delegaţilor mandataţi de către membrii formaţiunii politice, a declarat vineri seara preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Citește și: Victor Ponta a fost SPIONAT la Londra: Cum a fost surprins premierul / FOTO

"Cum pot să voteze toţi membrii de partid? Practica din toate partidele lumii şi din istoria noastră - de aceea se convoacă congrese - pentru că membrii deleagă nişte oameni cu un mandat şi acolo în congres deliberează şi se pronunţă", a explicat Iliescu, la lansarea volumului autobiografic "Destinul unui om de stânga".

Citește și: Nici măcar Traian Băsescu n-a spus asta despre Victor Ponta: Stelian Tănase e DEZLĂNȚUIT

El a fost întrebat cum vede modalitatea de alegere a preşedintelui PSD la viitorul congres, din octombrie, în condiţiile în care sunt nemulţumiri legate de faptul că liderul formaţiunii ar trebui votat de membrii de partid.

Citește și: PREMIERĂ în cariera lui Klaus Iohannis / FOTO

"Sistemul acesta... Ceauşescu încercase cândva să facă un fel de recensământ naţional. Ca toţi să voteze, de la oraş şi sat pentru tovarăşul Ceauşescu. Deci nu ştiu cum anume practic, tehnic se face aşa ceva. De aceea se convoacă congrese, pentru că delegaţii vin cu un mandat din partea membrilor şi deliberează", a afirmat Ion Iliescu.

Citește și: Adevărata INVAZIE musulmană abia acum urmează: Ce se pregătește în Asia

El a afirmat însă că ''este rupt'' de activitatea actualei conduceri a partidului. "Eu sunt rupt de activitatea practică, concretă a conducerii de partid. Nu ştiu cum gândesc acest lucru (reprezentanţii conducerii PSD - n.r.). Poate au o tehnică gândită, eu nu ştiu, nu o percep şi nu o înţeleg", a susţinut Iliescu.

Citește și: DNA, înfrângere răsunătoare: Lotul Apa Nova a fost ELIBERAT

De asemenea, întrebat pe cine va susţine pentru funcţia de preşedinte la Congresul PSD, el a răspuns că pe nimeni. "La congres voi spune mai mult", a precizat preşedintele de onoare al social-democraţilor.

Citește și: Înainte de Congresul PSD, Adrian Năstase a reprimit o funcție importantă

"Dintotdeauna o asemenea mişcare e înaintea fiecărui congres. Iar acum au dispărut nişte figuri dominante. Nu mai e vorba de figuri dominante, adică se schimbă generaţiile. Congresul o să decidă", a completat Ion Iliescu, întrebat ce părere are despre candidaturile anunţate pentru funcţia de şef al PSD şi de taberele care se formează în această perioadă.

Citește și: Bătaie mare în PNL pe scaunul lui Klaus Iohannis

În altă ordine de idei, preşedintele de onoare al PSD a spus că regretă situaţia în care se află primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu: "Îmi pare rău de ce se întâmplă cu Sorin Oprescu. Nu pot să mă pronunţ".

Citește și: Acuzații fără precedent în scandalul anului în lume: Angela Merkel a mușamalizat totul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.