Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se schimbă situația energetică a României: Turcia devine un mare jucător în regiune

ukerc.ac.uk
gaze energie

În urma acordului încheiat între Turcia și România, Turcia va exporta zilnic până la patru milioane de metri cubi de gaze naturale în România. BOTAŞ îşi propune să fie printre primele 10 companii exportatoare din Turcia în următorii trei ani.

Cele două țări au încheiat un acord privind exportul a până la patru milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi din Turcia în România.

Într-un comunicat al BOTAȘ (compania care se ocupă de transportul gazelor naturale în Turcia - n.red.) s-a reiterat obiectivul companiei de a se afla printre primii 10 exportatori din Turcia în următorii trei ani.

În comunicat se arată că BOTAȘ a semnat un acord important cu OMV Petrom, una dintre marile companii energetice din regiune, și se precizează: „În conformitate cu acordul care expiră la 31 martie 2025 și care prevede furnizarea a până la patru milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi, exporturile vor începe la 1 octombrie”.

Potrivit comunicatului, părțile au convenit să își dezvolte cooperarea în domeniile producției, transportului, stocării, comerțului cu gaze naturale și al tehnologiei energiei verzi.

„BOTAŞ, care a încheiat până în prezent acorduri importante privind exportul de gaze naturale către Grecia, Bulgaria şi Ungaria, adăugă România pe lista țărilor cărora le furnizează gaze, consolidându-și prin noua conductă contribuția la securitatea aprovizionării cu energie şi la diversitatea pe pieţele vecine şi europene. În acest context, BOTAȘ își continuă negocierile cu numeroase țări și companii pentru noi acorduri de export".

Sursa: REVISTA PRESEI RADOR RADIO ROMÂNIA

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.