Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se schimbă tot ce se știa: SARS-CoV-2 a fost depistat în apa reziduală recoltată în martie 2019, în Barcelona

Los Angeles Times
coronavirus

Virologii spanioli au găsit urme ale noului coronavirus într-un eşantion de ape uzate din Barcelona colectate în martie 2019, cu nouă luni înainte de identificarea bolii COVID-19 în China, a spus Universitatea din Barcelona.

Au descoperit pentru prima dată că virusul era prezent la Barcelona pe 15 ianuarie 2020, cu 41 de zile înainte ca primul caz să fie raportat oficial acolo. Apoi au efectuat teste pe probe prelevate între ianuarie 2018 şi decembrie 2019 şi au constatat prezenţa genomului virusului într-unul dintre ele, colectată pe 12 martie 2019, scrie mediafax.ro.

Citește și: Situație de groază în spitale! Destăinuirea unei paciente: ‘Trecem prin saloane cu bolnavi să ajungem la toaletă’

„Nivelurile SARS-CoV-2 au fost scăzute, dar au fost pozitive”, a declarat liderul cercetării, Albert Bosch, într-un comunicat.

Cercetarea a fost trimisă pentru o examinare nouă înainte de publicarea oficială. Dr. Joan Ramon Villalbi de la Societatea Spaniolă pentru Sănătate Publică şi Administraţie Sanitară a declarat pentru Reuters că este încă devreme pentru a trage concluzii definitive.

Citește și: VIDEO Nebunie în Vama Veche. Bătaie în toată regula pe plajă cu pumni și picioare pe ritmurile muzicii

„C'nd ai doar un rezultat, vrei întotdeauna mai multe date, mai multe studii, mai multe probe care să-l confirme şi să excludă o eroare de laborator sau o problemă metodologică”, a spus el.

Există potenţialul unei rezultat fals pozitiv datorită asemănărilor virusului cu alte infecţii respiratorii. Bosch, care este preşedintele Societăţii Spaniole de Virologi, a spus că o depistare timpurie chiar în ianuarie ar fi putut îmbunătăţi răspunsul la pandemie. În schimb, pacienţii au fost probabil diagnosticaţi greşit cu gripa comună, contribuind la transmiterea comunitară înainte de luarea măsurilor.

Citește și: Jocurile dure făcute de Klaus Iohannis pentru debarcarea lui Ludovic Orban. Cine este vârful de lance din PNL

Prof. Gertjan Medema de la KWR Water Research Institute din Olanda, a cărui echipă a început să folosească un test pentru coronavirus pe ape uzate în februarie, a sugerat că grupul din Barcelona trebuie să repete testele pentru a confirma că este într-adevăr virusul SARS-CoV-2.

Spania a înregistrat p'nă în prezent peste 28.000 de decese confirmate şi aproape 250.000 de cazuri de virus.

Citește și: Victor Ponta, atac devastator: ‘PNL este noul PCR. Nu am făcut niciodată la fel ca Orban! Niciodată!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.