Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se SCHIMBĂ vremea în țară: Prognoza pentru acest weekend

Vremea

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru weekend. Potrivit acesteia vremea în weekend, în București, dar și în țară va fi instabilă.

PROGNOZA METEO pentru VINERI

ÎN ŢARĂ

Vremea va deveni în general instabilă în jumătatea de nord-vest a teritoriului și în zona montană, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. În restul țării, cerul va fi temporar noros și doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza. Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, cu maxime cuprinse între 16 și 27 de grade și minime între 7 și 17 grade. Dimineața și noaptea, izolat vor mai fi condiții de ceață.

Citește și: Creator de modă, condamnat la închisoare cu EXECUTARE: A sechestrat şi violat o elevă olimpică

LA BUCUREŞTI

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu o maximă în jurul valorii de 23 de grade și minima de 11…13 grade.

LA MUNTE: Vremea va deveni în general instabilă în Carpații Occidentali și jumătatea nordică a Carpaților Orientali, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. În restul zonei montane, cerul va fi temporar noros și doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza. Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale.

LA MARE: Vremea va fi în general frumoasă şi va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi noaptea în special în nordul zonei, unde trecător vor fi averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 19 grade, iar cele minime vor fi de 13 … 14 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 13 şi 16 grade.

Citește și: Verdict pentru România, la Eurovision: Ce vor face Ilinca şi Alex Florea / VIDEO

LA MUNTE: Vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, local se vor cumula cantități de apă însemnate și vor fi căderi de grindină. Vântul va avea intensificări îndeosebi în timpul ploilor și izolat va putea lua aspect de vijelie. Valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă în masivele vestice și nordice.

LA MARE: Vremea va fi relativ normală termic, dar va deveni instabilă. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi de 14 … 15 grade. Cerul va fi temporar noros. După-amiaza şi noaptea vor fi averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare noaptea, dar şi în timpul averselor.Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 13 şi 16 grade.

LA BUCUREŞTI

Instabilitatea atmosferică va fi în creștere începând de după-amiază și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar minima va fi de 12…14 grade.

Citește și: Presa britanică ridică-n slăvi 'lucrurile fascinante' din România - FOTO

PROGNOZA METEO pentru DUMINICĂ

LA MUNTE: Vremea va fi ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în cursul zilei când, local, se vor semnala averse și descărcări electrice. Izolat vor mai fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări, mai ales ziua. Temperatura aerului va marca o scădere față de ziua precedentă în masivele estice și sudice.

LA MARE: Vremea se va răcori faţă de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, temporar noros la începutul intervalului, când vor mai fi averse slabe. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în special la începutul intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi de 12 … 13 grade.

Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 13 şi 15 grade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.