Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se stabileşte modul de extragere a şacalilor din Deltă: Este obţinut avizul de la Academia Română şi avem acordul Ministerului Mediului

sacali

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a început discuţiile cu ministerul de resort pentru a stabili condiţiile în care se va efectua extragerea şacalilor din rezervaţie, a declarat, pentru AGERPRES, guvernatoarea Atena Groza.

Acţiunea se va desfăşura în această iarnă, iar după ce se va stabili modul de extragere a şacalilor se va demara licitaţia pentru a se stabili cine va efectua operaţiunea.

"Este obţinut avizul de la Academia Română şi avem acordul Ministerului Mediului. Problema este legată efectiv de modul de extragere, cine o poate face şi în ce condiţii, astfel încât să fie şi eficientă, pentru că, aşa cum se ştie, şacalul este o specie oportunistă, extrem de inteligentă, iar vânătoarea este la această specie este grea", a menţionat guvernatoarea Rezervaţiei.

Atena Groza a amintit că ARBDD a obţinut acordul pentru extragerea din rezervaţie a circa 300 de exemplare de şacal.

Comunităţile din Deltă s-au plâns în repetate rânduri din cauza înmulţirii efectivelor de şacali, care atacă animalele din gospodării şi distrug culturile de legume din curţi. În replică, iubitorii animalelor susţin că localnicii trebuie să-şi împrejmuiască gospodăriile şi că extragerea şacalilor este doar un pretext pentru a solicita redeschiderea vânătorii în rezervaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.