Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se strange latul in jurul 'judecatorului de 1 milion de EURO'

catuse, arest

Se spune ca la nivelul parchetului anticoruptie s-ar fi infiintat chiar si o sectie specializata in lupta cu corupta din randul magistratilor.

Surse judiciare sustin ca arestarile de pana acum sunt doar preludiul a ceea ce va urma.

"Dupa cateva luni de monitorizare intensa si retinerea catorva magistrati manjiti, procurorii DNA sunt pe cale de a da lovitura vietii. Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, a fost depistata o filiera formata din intermediari, avocati si judecatori specializata in eliberari la comanda si ale carei ramificatii se intind pana la Curtea Suprema. Extrem de interesant este insa ca, daca este sa ne referim strict la nivelul Inaltei Curti de Casatie ai Justitie, aici existau clienti care plateau sume considerabile nu neaparat pentru a fi eliberati, ci pentru a li se asigura macar un culoar favorabil pentru a nu nimeri, mai ales inaintea sentintei definitive si irevocabile, in fata “completului negru” condus de catre Livia Stanciu, recunoscuta pentru intransigenta sa in cazurile de coruptie. De altfel, dupa o ancheta complexa care, asa dupa cum “National” a anuntat in exclusivitate, se desfasoara de mai bine de un an de zile, procurorii anticoruptie sunt aproape de a-l identifica si “anihila” pe “judecatorul de un milion de euro”. Este vorba de “cartita” infiltrata la un nivel periculos de inalt in magistratura romana si care raspundea la comenzile unor bogatasi care ar da orice pentru a scapa de condamnarile primite.", sustin jurnalistii de la National.

Potrivit acelorasi informatii se spune ca subalternii Laurei Codruta Kovesi au descoperit ca “foamea” unor magistrati era atat de mare incat acestia acceptau si plata in rate. Astfel, ei primeau doar un avans de 10 la suta pentru prima amanare, pentru ca respectivul client sa vada ca se poate interveni. Apoi, pana la achitarea defintiva trebuia achitata jumatate din suma negociata, urmand ca restul sa fie platit in rate lunare, pe un termen de pana la un an de zile!

"Din informatiile intrate in posesia noastra reiese ca, la sesizarea serviciilor secrete abilitate, DNA se afla in stare de alerta maxima dupa ce s-a stabilit ca un grup de condamnati din categoria VIP ar strange impresionanta suma de sase milioane de euro pentru a fi eliberati “cu lotul”. Mai mult, ancheta in acest caz pare a fi destul de avansata, mai multi parteneri de afaceri ai respectivilor fiind la randul lor nemultumiti de ”taxa” de solidaritate perceputa de catre cei de dupa gratii. Astfel ca, in paralel cu strangerea banilor necesari pentru eliberarile pe motive medicale, are loc si o operatiune a procurorilor de identificare a tuturor celor carora li s-au cerut bani in acest sens. Si cum cativa dintre acestia deja au colaborat sincer si dezinteresat cu anchetatorii, “beneficiarii” intregii operatiuni s-ar putea trezi cu o surpriza pe cat de mare, pe atat de neplacuta, la condamnarile actuale putand sa se adauge si altele, de pana la 15 ani. Mai ales ca acestia pot fi incadrati si la circumstante agravante, ei solicitand avocatilor intermediari ca, in schimbul banilor oferiti, sa ii “hinghereasca” in justitie pe cei pe care ii considera vinovati de condamnarile primite. Cert este insa ca, odata cu aceasta dejucare a “marii eliberari” visata de unii dintre membrii de marca ai Top Forbes 300, bursa “eliberarilor” va fi pur si simplu aruncata in aer de catre DNA, reteaua vizata fiind practic cea mai puternica si mai influenta din toata magistratura romana!", mai mentioneaza sursa citata.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.