Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se 'SUBŢIAZĂ' conducta de petrol în Kuwait - A început deja reducerea producţiei stabilită de OPEC+

twitter.com
orient kuweit irak iransiria iordania

Guvernul din Kuwait a anunţat joi că a început deja să îşi reducă livrările de petrol pe piaţă, conform acordului încheiat la începutul lunii de Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi alte ţări petroliere (OPEC+), ce prevede diminuarea producţiei mondiale cu 23% (circa 9,7 milioane barili pe zi), informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

"Deşi acordul intră în vigoare de la 1 mai, statul Kuwait a început, din simţ de responsabilitate, să răspundă situaţiei de pe burse reducând livrările pe pieţele mondiale", a declarat pentru agenţia oficială KUNA ministrul Petrolului, Jaled al Fadil.

Acesta, cu toate că nu a dat nicio cifră privind reducerea, a subliniat că măsura se aplică "înainte de începerea implementării pactului".

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe: cum se celebrează și ce este intezis în această zi

Declaraţia ministrului kuwaitian vine la puţin timp după ce, în ultimele săptămâni, preţul petrolului s-a prăbuşit, preţul petrolului intermediar Texas (WTI) cu livrare în mai ajungând chiar pe teren negativ (minus -37,63 dolari/baril, luni).

Jaled al Fadil a adăugat că aplicarea promptă a măsurii este o decizie "suverană", deoarece Kuwait înţelege "dificila situaţie prin care trec pieţele petroliere" şi a semnalat că ţara arabă a fost una dintre cele care au aderat cel mai mult la reducerea producţiei în anii trecuţi.

În plus, el a subliniat necesitatea ca toate ţările să aplice o reducere în următoarele luni, precum şi importanţa "menţinerii spiritului de echipă şi al muncii colective" pentru a face faţă viitoarelor provocări determinate de coronavirus.

Conform noilor cote stabilite de OPEC+, Kuwait trebuie să-şi reducă producţia cu 641.000 barili pe zi, până la 2,16 milioane barili pe zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.