Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se termină războiul în toamnă? Anunțul făcut de Volodimir Zelenski

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Se termină războiul în toamnă? Anunțul făcut de Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, miercuri, că ar vrea organizarea unui summit pentru pace în toamnă, precizând că reuniunea din Arabia Saudită este un pas în această direcţie, anunță Mediafax.

"Treptat, Formula de Pace prezentată de Ucraina începe să obţină susţinerea majorităţii ţărilor la nivel mondial. (...) Depunem eforturi pentru organizarea unui summit global pentru pace în această toamnă", a afirmat Volodimir Zelenski, potrivit agenţiei Ukrinform, într-un discurs rostit la o întâlnire cu diplomaţi străini.

Preşedintele Ucrainei a semnalat, conform site-ului Tagesschau.de, că reuniunea pe care o va organiza Arabia Saudită va fi un pas spre un summit de pace

Arabia Saudită va organiza peste câteva zile o reuniune în oraşul Jeddah, pentru a discuta despre potenţiale opţiuni pentru o soluţie de pace în Ucraina. Rusia nu va participa la această reuniune.

Administraţia de la Kiev a prezentat o serie de condiţii privind eventuala iniţiere a negocierilor de pace cu Rusia. Printre condiţiile esenţiale se numără restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei şi retragerea în totalitate a trupelor ruse. Kievul vrea constituirea unui tribunal care să judece crimele de război atribuite forţelor militare ruse, garantarea securităţii centralelor nucleare şi garanţii de securitate suplimentare în spaţiul euro-atlantic.

Rusia susţine că este dispusă la negocieri de pace, dar cere Kievului să recunoască "noile realităţi teritoriale", o referire la teritoriile ocupate de forţele militare ruse.

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a declarat miercuri că va continua eforturile pentru identificarea unei soluţii de pace în Ucraina, subliniind însă că nici omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, nici cel rus, Vladimir Putin, nu sunt pregătiţi pentru negocieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.