Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seară nebună în preliminariile pentru Euro: Grecia pierde dramatic cu Olanda

digisport.ro
euro 2024

Austria și-a asigurat luni un loc la Euro 2024, dar Suedia a ratat calificarea în optimile de finală pentru prima dată în ultimii 28 de ani, într-o seară în care meciul cu Belgia a fost abandonat la pauză, după ce doi suedezi au fost împușcați mortal la Bruxelles, informează Mediafax.

Victoria Austriei cu 1-0 în fața Azerbaidjanului, obținută printr-un penalty transformat de Marcel Sabitzer în repriza a doua, a fost suficientă pentru a obține biletul la turneul Euro 2024 de anul viitor din Germania, în detrimentul suedezilor.

Meciul dintre Suedia și Belgia nu s-a încheiat după ce două persoane, despre care presa locală a relatat că erau suporteri suedezi, au fost împușcate mortal în apropierea stadionului.

Belgia a ridicat alerta teroristă la cel mai înalt nivel, în condițiile în care un bărbat a afirmat, într-un videoclip difuzat pe rețelele de socializare, că el este atacatorul și că face parte din Statul Islamic.

La scorul de 1-1 la pauza meciului din Grupa F, suedezii au cerut ca meciul să fie abandonat.
Viktor Gyokeres a adus Suedia în avantaj, dar Romelu Lukaku a egalat din penalty.

Belgia și-a rezervat deja locul la turneul final de anul viitor din Germania, în timp ce Suedia nu se mai poate califica.

Virgil van Dijk a marcat un penalty dramatic pentru Olanda, în al treilea minut suplimentar de joc, pentru a smulge o victorie crucială cu 1-0 în fața Greciei, la Atena.

Denzel Dumfries a fost faultat în careu, oferindu-i lui Van Dijk șansa de a câștiga meciul, iar selecționerul Greciei, Gus Poyet, a primit ulterior un cartonaș roșu pentru protestele sale de pe margine.

A fost a doua lovitură de pedeapsă din meci pentru olandezi, după ce atacantul Wout Weghorst a ratat un penalty, apărat de portarul Odysseas Vlachodimos.

Franța s-a calificat deja din Grupa B, iar Olanda a urcat pe locul al doilea cu această victorie, cu 12 puncte din șase meciuri și cu meciuri de disputat cu Irlanda și Gibraltar.

Grecia are același număr de puncte, dar a jucat cu un meci mai mult și întâlnește Franța în ultimul meci de calificare luna viitoare.

Irlanda s-a impus cu 4-0 în fața Gibraltarului, cu goluri marcate de Evan Ferguson, Michael Johnston, Matt Doherty și Callum Robinson, dar nu mai are șanse la calificare.

Cristiano Ronaldo a marcat de două ori și Portugalia, care se calificase deja din Grupa I, a învins Bosnia și Herțegovina cu 5-0 la Zenica. Primul gol al lui Ronaldo a fost din penalty, iar Bruno Fernandes, Joao Cancelo și Joao Felix s-au înscris și ei pe lista marcatorilor.

Slovacia a făcut un pas mare spre calificarea la al treilea Euro consecutiv, învingând Luxemburgul cu 1-0, cu un gol al lui David Duris, cu 13 minute înainte de final, în Grupa J.

Această victorie a dus la o diferență de cinci puncte între Slovacia, locul doi, și Luxemburg, locul trei, cu două etape înainte de final.

Gylfi Sigurdsson a marcat de două ori pentru victoria Islandei, locul patru, în fața Liechtensteinului cu 4-0, în celălalt meci din grupă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.