Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Burduja cere explicații după breșa de securitate de la Camera Deputaților: 'E un lucru inacceptabil / Cea mai slabă verigă este omul'

Inquam Photos / Octav Ganea
Sebastian Burduja

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, fost ministrul al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a afirmat, miercuri, că breşa de securitate de la Camera Deptaţilor este ”un lucru inacceptabil”, iar cel care se ocupă de sistemele informatice de la Parlament au de dat nişte explicaţii.

”E un lucru inacceptabil. Mă bucur că pe mandatul meu am reuşit adoptarea Legii securităţii cibernetice care include nişte bligaţii clare pentru instituţiile publice. Cred că cei care se ocupă de sistemele informatice de la Parlament au de dat nişte explicaţii”, a afirmat, miercuri, Sebastian Burduja, întrebat despre breşa de securitate de la Camera Deputaţilor.

Ministrul a afirmat că, în securitatea cibernetică, cea mai slabă verigă este omul.

”Legile pot să fie bune, dacă implementarea nu este bună (...) Cea mai slabă verigă este omul care nu respectă nişte principii. Dacă există un funcţionar care intră pe un link pe care nu ar trebui să intre asta vulnerabilizează întreg sistemul”, a afirmat Burduja.

O breşă de securitate a avut loc marţi, la Camera Deputaţilor, iar DIICOT a deschis dosar penal in rem pentru acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, perturbarea funcţionării sistemelor informatice şi şantaj

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.