Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță, lovitură de la ÎCCJ: Decizia de ultimă oră de magistraților

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sebastian Ghiță

Magistrații ÎCCJ au decis, vineri, să judece mai repede cu aproape o lună, în 5 ianuarie 2017, contestaţia formulată de procurorii DNA, după ce lui Sebastian Ghiţă i-a fost ridicată interdicţia de părăsire a ţării din cadrul controlului judiciar pe cauţiune.

Este vorba despre dosarul în care deputatul Sebastian Ghiţă este judecat pentru dare de mită, folosire, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă. El este suspectat și de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, procurorii acuzându-l că ar fi coordonat o adevărată reţea în judeţul Prahova și ar fi oferit o „bucăţică de putere” publică într-o zonă de interes în schimbul asigurării protecţiei.

Cristian Tudor Popescu 'dă de pământ' cu o înaltă faţă bisericească: 'Este un fault democratic'

Pe 16 decembrie, un complet de judecată a decis ca fostul deputat Sebastian Ghiţă să rămână sub control judiciar pe cauţiune, însă i-a fost ridicată interdicţia de părăsire a teritoriului României fără încuviinţarea instanţei. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de procurorii DNA, astfel încât fostul deputat nu are voie să plece din ţară. 

Iniţial, contestaţia DNA trebuia judecată pe 30 ianuarie 2017, termen schimbat pentru data de 5 ianuarie 2017, când procurorii ar putea cere ca Ghiţă să fie arestat preventiv în lipsă, dacă se dovedeşte că el a părăsit România. 

Procurorii DNA Ploieşti au emis, miercuri, mandat de aducere pe numele fostului deputat, după ce acesta nu s-a prezentat la Parchet în baza citaţiei anchetatorilor, au declarat surse apropiate anchetei. Ghiţă a fost citat să se prezinte la DNA Ploieşti la ora 12,00 în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, el trimiţându-şi avocaţii.

Băsescu, mesaj DUR pentru Dragnea: Îţi recomand să te trezeşti din beţia puterii

În acest moment, Sebastian Ghiță este căutat de poliţişti şi dat în consemn la frontieră de miercuri, pentru că nu a respectat obligaţiile din cadrul controlului judiciar, iar dacă ICCJ va decide schimbarea măsurii cu arestul la domiciliu sau arestarea preventivă, Sebastian Ghiţă va pierde cauţiunea de 60 milioane de lei.

MINUTA:

4137/1/2016- Contestaţie modif. obligaţiilor din conţinutul măs. prev. a contr. jud. pe cauţiune (Înch.din 16.12.2016-ÎCCJ-Secţia Penală) (ds fond 2457/1/2016) Contestator MINISTERUL PUBLIC - PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE - DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE Intimat GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN Termen 05.01.2017 (după preschimbarea termenului din 30.01.2017)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.