Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță: 'M-am întâlnit cu Kovesi, s-a plâns la mine'

Laura Codruta Kovesi

Sebastian Ghiță zguduie România cu un autodenunț în care spune că a ajutat, alături de alți înalți demnitari ai statului, la falsificarea unui document legat de plagiatul tezei de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Ghiță spune că în 2012, la data faptelor, avea o relație bună cu Kovesi, ei întâlnindu-se. Într-una dintre aceste întâlniri, Kovesi s-ar fi plâns la Ghiță că e atacată pe tema tezei de doctorat.

”Aveam o relație bună cu Kovesi și îmi părea rău să îi văd afectată cariera la acel moment. Dânsa s-a plâns la mine, am avut o discuție în acest sens, în 2012. Era o plângere depusă de Mugur Ciuvică. O astfel de acuzație i-ar fi schimbat cariera. Noi nu ne-am ales împărăteasă în România. Și ea e tot cetățean. Și ea poate fi întrebată. Orice procuror de la DNA, dacă încalcă legea, nu poate să aibă sentimentul că nu poate fi atins.”, a spus Sebastian Ghiță la B1 TV.

Citește și: N-ai mai văzut așa miri! Mireasa, ca mireasa, dar mirele… / FOTO

"Eu m-am denunţat pe mine. Sunt fapte făcute de mine. Eu nu am denunţat-o pe doamna Kovesi. Am avut o relaţie apropaită cu dânsa. Eram în relaţii extrem de apropiate. Ne-am întâlnit la un eveniment public. Am văzut că la domnul Ponta s-a retras doctoratul, urmează la domnul Tobă.

Am mers cu dânsa la multe evenimente publice şi la evenimente publice. Nu am văzut-o să bea. Am avut o relaţie foarte bună, apropiată, mi se părea simpatică. Am văzut-o supărată şi am vorbit cu cei pe care îi cunoşteam. La vremea aia nu mi se păreau grave acuzaţiile. Aşa mi-a venit ideea să intervin. Era chiar în perioada în care erau probleme cu plagiatul lui Ponta. Am crezut că fac un bine pentru statul român.", a mai spus Ghiţă la RTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.