Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță 'revine' în politică: Culisele unei întâlniri pentru europarlamentare

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sebastian Ghiță

Președintele partidului naționalist PRU, fostul deputat PSD Bogdan Diaconu, a declarat sâmbătă, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că a discutat la Belgrad, cu Sebastian Ghita, despre „idei și strategii” legate de alianța PRU + PRM la alegerile europarlamentare.

„Acum o saptamana am batut palma cu PRM si am anuntat public ca PRU si PRM vor forma o alianta si ne vom prezenta impreuna in alegeri, atat la europarlamentare, cat si la prezidentiale, dar si la alegerile locale si parlamentare de anul viitor. Prin urmare, cam despre asta a fost vorba (la intalnirea de la Belgrad cu Sebastian Ghiță - n.red.), despre alianta PRM+PRU, avand in vedere ca Sebastian Ghita este un membru si lider al PRU”, a declarat Bogdan Diaconu pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Întrebat daca Ghita o sa se implice in vreun fel in campanie, acesta a raspuns:

„Nu se pune problema de implicare in campanie, dupa cum stiti Sebastian Ghita este la Belgrad, dar este un membru marcant al PRU, unul dintre principalii lideri ai PRU si un foarte bun prieten al meu, drept urmare am discutat, am cautat idei si strategii care sa ne conduca la un succes in primul test electoral de la europarlamentare”

Ghita sustine ideea unei forte politice care sa „impuna promovarea intereselor romanesti” post-2020, a precizat liderul PRU pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

„Sebastian Ghita intotdeauna a fost un nationalist si a sustinut ideeea ca societatea romaneasca sa isi apere propriile interesele si s-a luptat pentru acest lucru si da, sustine sa avem o forta politica care sa reprezinte Romania si interesele romanesti in PE si o forta politica capabila sa creasca si sa impuna promovarea intereselor romanesti in politica romaneasca dupa alegerile din 2020”, a mai relatat Bogdan Diaconu.

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă s-a înscris în PRU la 30 august 2016, alături de alți 15 parlamentari PSD.

„Sunt de acord că aici sunt şi interese globale, sunt de acord că sunt interese şi ale altor state, sunt de acord să concurăm cu ele în mod egal, dar nu sunt de acord ca între un român şi un străin, procurorul să-l aresteze pe român şi pe străin să-l lase liber. Nu-s de acord să se numească corupţie doar dacă un român încearcă să câştige şi el o licitaţie, iar străinii să poată să dea şpăgi şi să poată să cumpere funcţionari, să poată face orice sub protecţia ambasadelor străine. Cu acest lucru nu mai sunt de acord”, spunea la acea vreme Sebastian Ghiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.