Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță vorbește despre corupție și justiție: Ce reproșuri face

Sebastian Ghiță are mari probleme cu legea, după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Ghiță a spus, în trecut, că e convins că va fi condamnat la închisoare cu executare. Până atunci, deputatul face câteva reproșuri justiției. Conform opiniei sale, magistrații fac o diferență între românii și străinii care se ocupă cu afaceri. El afirmă că 80% din economia României e condusă de firme străine, iar raportul de vinovăție trebuie să fie direct proporțional, lucru ce nu se întâmplă din cauza justiției, zice Ghiță.

Citește și: Sorin Ovidiu Vântu vine cu DEZVĂLUIRI din presă: Sunt toți fostele slugi ale lui Băsescu

”Cu parere de rau o spun, dar hartuiala din ultimele 6 luni de dupa alegerile prezidentiale nu a ajutat. Nu e un repros, insa principala grija a statului trebuie sa fie asigurarea unui mediu concurential companiilor de pe piata si asigurarea unui climat de corectitudine in jurul institutiilor publice. Altfel spus, suntem multi in tara cei care credem ca actele economice si sociale sunt cele care trebuie sa fie sustinute de actul de justitie.

Citește și: Fosta amantă a lui Gheorghe Nichita e dată dispărută

Da. Avem nevoie de justitie pentru a asigura concurenta loiala reala intre companiile din piata. Dar e important ca firmele cu capital romanesc si cele cu capital strain sa fie tratate la fel. Nu cred ca ai nostri sunt hoti si evazionisti, iar ceilalti oameni de afaceri care aduc tehnologii si capital strain sunt niste ingerasi. Astazi 80% din economia Romaniei este condusa de straini. Daca evaziunea si colectarea scazuta sunt niste probleme, atunci 80% din vina nu este a romanilor.

Avem nevoie de justitie si pentru a elimina coruptia din administratie, dar iar vin si spun ca justitia este chemata nu doar sa opreasca furtul, ci si sa pesepseasca blocajul. Coruptia vine ca raspuns al mediului de afaceri la blocaje generate intentionat sau nu de administratie. Asadar eu cred ca justitia trebuie sa fie suport al actelor economice si sociale. Daca impingem societatea sa nu mai faca nimic sigur nu vom mai avea coruptie dar nici nu vom performa economic si social.”, a declarat Sebastian Ghiță pentru economica.net.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.