Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță mai și pierde: Ce veste a primit de la judecători

inquamphotos.com / Octav Ganea
sebastian ghita iccj

Tribunalul Prahova a respins solicitarea privind deschiderea procedurii generale a falimentului pentru SC Asesoft International SA, magistraţii rejudecând dosarul în urma unei decizii a Curţii de Apel Ploieşti prin care sentinţa iniţială, potrivit căreia firma putea intra în faliment, a fost anulată. Decizia de acum a Tribunalului Prahova nu este definitivă.

"Respinge cererea administratorului judiciar CITR Filiala Bucureşti SPRL, cu sediul în Bucureşti, str. Gara Herăstrău nr. 4, Clădirea A, et. 3, sector 2 privind deschiderea procedurii de faliment a a debitorului SC Asesoft International SA. Executorie. Cu apel în termen de 7 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Prahova", este sentinţa dată de Tribunalul Prahova, care a rejudecat un dosar înregistrat în anul 2014, prin care se cerea falimentul companiei cercetate penal, alături de fostul deputat Sebastian Ghiţă, într-un dosar de corupţie.

Citește și: Protestatarii #Rezist fac o dezvăluire neașteptată! Ce ar fi avut Valer Dorneanu la el, în momentul în care s-au întâlnit pe stradă

În martie, magistraţii de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Prahova hotărâseră intrarea în procedura generală a falimentului a companiei SC Asesoft International SA.

În acest dosar, pe lista creditorilor figurează zeci de persoane juridice, companii şi instituţii publice, printre care ANAF, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, Banca de Export Import a României Eximbank SA, direcţiile de taxe şi impozite locale din sectoarele 1 şi 6, oraşele Sinaia şi Băicoi, comuna Ariceştii Rahtivani, toate din judeţul Prahova, Veolia Energie Prahova, furnizor de agent termic, precum şi bănci, companii de leasing, firme de software sau cu alte domenii de activitate.

Citește și: Formația Metallica revine în România! Află cât costă biletele

În iunie, Curtea de Apel Ploieşti a admis o contestaţie înaintată de procurorii DNA la sentinţa dată de Tribunalul Prahova prin care compania Asesoft International SA putea intra în faliment şi putea fi dizolvată. Curtea de Apel Ploieşti a anulat definitiv sentinţa din martie şi a dispus rejudecarea dosarului.

Patrimoniul Asesoft International, producătorul de aplicaţii deţinut indirect de Sebastian Ghiţă, potrivit DNA, şi în insolvenţă din 2015, a fost evaluat la 32,5 milioane de lei, conform preţurilor de piaţă ale activelor, scria în septembrie 2017 Profit.ro.

Citește și: Anunț de ultimă oră de la CFR! Ce a făcut cu o sumă importantă de la Bugetul de Stat

Procurorii DNA Ploieşti au pus sechestru pe bunurile SC Asesoft International SA şi SC Teamnet Internatioal SA, în contextul în care cele două persoane juridice sunt cercetetate într-un dosar de corupţie care îl vizează pe Sebastian Ghiţă, despre care anchetatorii susţin că este cel care controlează cele două firme.

Ghiţă a plecat din ţară în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016 şi a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017. Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost eliberat pe cauţiune.

Citește și: Zeci de mii de locuri de muncă, puse la bătaie! În ce domeniu se oferă cele mai multe posturi

În 7 iunie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara că statul român se află în procedură de extrădare în cazurile Sebastian Ghiţă şi Elena Udrea, în cazul lui Ghiţă fiind făcută cererea de extrădare şi transmise completările solicitate de Serbia.

Sebastian Ghiţă este cercetat sau judecat în cinci dosare penale, iar pe numele lui există un mandat de arestare emis în lipsă. El a fost achitat în primă instanţă în dosarul în care era acuzat că a obţinut ilegal informaţii de la şefi ai Poliţiei şi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Prahova, precum şi într-un dosar în care era judecat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani alături de fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu.

Citește și: Viitor sumbru pentru românii cu rate! Avertismentul specialiștilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.