Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Kurz: 'Nu există absolut nici un motiv pentru o prelungire a Brexitului, de vreme ce haosul din Marea Britanie persistă'

Sebastian Kurz

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a afirmat că ''nu există absolut nici un motiv'' pentru o altă prelungire a Brexitului, deoarece situaţia din parlamentul Marii Britanii nu s-a schimbat în mod esenţial, relatează Reuters şi DPA, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat! Ce se află în declarația de avere a lui Rareș Bogdan

Premierul britanic, Theresa May, a indicat marţi că va cere o nouă amânare a termenului pentru a conveni cu liderul opoziţiei laburiste un acord de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, ea încercând astfel să iasă din impasul referitor la Brexit care i-a înfuriat pe mulţi din cadrul partidului său. Dna May a precizat că doreşte o altă prelungire scurtă, dincolo de data de 12 aprilie.

Citește și: Tensiune la Guvern! ‘Viorica Dăncilă nu vrea să pună pe ordinea de zi proiectele fără avizul lui Tudorel Toader’

''Din punctul de vedere al situaţiei actuale, nu există absolut nici un motiv pentru o prelungire, de vreme ce haosul din Marea Britanie persistă. Nu există un plan B în măsură să fie susţinut de o majoritate în camera inferioară a parlamentului britanic'' (Camera Comunelor), a declarat Kurz într-o conferinţă de presă după reuniunea săptămânală a cabinetului său.

Citește și: Avere impresionantă! Cu ce se poate lăuda Florin Călinescu

''Să-i ţinem pumnii Theresei May pentru eforturile sale, să sperăm că ea îi poate convinge pe membrii camerei inferioare a parlamentului şi că va găsi o cale de a evita în cele din urmă un Brexit dur'', a mai spus Kurz.

După ce a negociat un acord de retragere cu Marea Britanie, pe care membrii parlamentului de la Londra l-au respins de trei ori, opţiunile Bruxelles-ului sunt acum limitate, este de părere cancelarul austriac.

Citește și: Un nou atac lansat de Augustin Lazăr! A cerut ca Adina Florea să fie cercetată disciplinar

Kurz şi alţi lideri ai Uniunii Europene au spus în mod repetat că orice prelungire a Brexit-ului ar trebui să aibă un motiv clar definit şi nu doar de a câştiga timp.

''Noi am ajuns într-o situaţie în care Uniunea Europeană singură nu mai poate să facă prea mult (...) Mingea este acum în terenul camerei inferioare a parlamentului britanic'', a conchis cancelarul austriac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.