Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Lăzăroiu susține că Scandalul banilor de consultantă pentru construcția spitalelor are o miză ascunsă

newsmaker.ro
Sebastian Lăzăroiu

Un mare scandal a izbucnit în spațiul public cu privire la alocări mari de bani din PNRR către Capitolul consultanță în general și în particular cu privire la construcție spitalelor regionale. În timp ce ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că a aflat de aceste sume când a ajuns la minister și că nici un funcționar de acolo nu a lucrat la PNRR și deci miroase a corupție cu aceste milioane alocate pentru consultanță, fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, contraatacă puternic și îl califică pe ministru ca fiind ”leneș” și că ”acei bani nu pot fi furați”.

Sebastian Lăzăroiu susține că nu e vorba de lenevie sau corupție ci doar de calcul politic. El susține că de fapt calculele sunt electorale în condițiile în care PSD vrea să câștige după mulți ani în 2024 alegerile prezidențiale și că unul din cei mai bine poziționați din PSD e actualul ministru al Sănătății. Cum construcția spitalelor nu e un lucru chiar ușor și cu siguranță aducător de probleme, Rafila și-ar pute în pericol o eventuală astel de candidatură:

”Am citit o postare a lui Cristi Ghinea și m-am mai luminat puțin cum e cu scandalul legat de construcția spitalelor și banii "de consultanță", pornit, desigur, de PSD. Întâi a ieșit la atac Rafila, pe urmă Ciolacu.

Ghinea ne dă o informație prețioasă. Rafila a scris Comisiei Europene că nu vrea în subordinea Ministerului Sănătății agenția aceea care ar urma să se ocupe de construcția spitalelor. Ar vrea agenția trecută sub Secretariatul General al Guvernului. Mă rog, n-am habar dacă se poate face modificarea.

Dar de ce n-ar vrea? Alții s-ar bate pentru asta. Că sunt bani europeni și nu pot fi furați? E Rafila leneș?

Nuuu. Nu e leneș și nu e nici hoț. E doar foarte, foarte ambițios.

Nu mai e un secret pentru nimeni că Rafila e speranța PSD să câștige, după 20 de ani, funcția supremă în stat. Băiat educat, figură excentrică în partid, cu un pic de șansă în turul doi (contracandidat de la AUR), chiar are șanse să producă miracolul. Nu stă rău nici în sondaje (astăzi).

Singura vulnerabilitate e, ați ghicit, chiar construcția spitalelor. PSD s-a mai fript o dată cu spitalele regionale în mandatul trecut. Au rămas cu o traumă și fug de ele ca dracul de tămâie. Ei știu că sunt șanse mici să se întâmple până în 2024, iar decontul ar veni tocmai în curtea lui Rafila, găina cu ouă de aur, pe care Ciolacu și întregul partid încearcă să o protejeze.

Așadar, doar calcule electorale. Eșecul construcției spitalelor? Să fie la liberali, normal, ca și factura la energie, inflația, pensiile mici, morții din pandemie, războiul lui Putin, ciuma lui Caragea și tot ce mai pot duce nevolnicii din Modrogan.”, scrie Lăzăroiu pe facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.