Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastien Loeb şi Cristina Gutierrez au câştigat ediţia 2022 a competiţiei Extreme E

google
sebastien loeb
Loeb şi Gutierrez s-au clasat pe locul al treilea în ultima cursă a sezonului, profitând de o penalitate primită în ultimul tur de echipajul care i-a devansat pe linia de sosire.

Dacă ar fi încheiat poziţia a patra, titlul ar fi revenit echipei Rosberg X Racing a fostului campion mondial de Formula 1 Nico Rosbert, avându-i ca piloţi pe suedezii Mikaela Ahlin-Kottulinsky şi Johan Kristoffersson, care nu s-au calificat pentru finală după ce au fost descalificaţi în cursa de recalificare.

În clasamentul final, Loeb şi Gutierrez i-au devansat cu doar două puncte pe Ahlin-Kottulinsky şi Kristoffersson (86 de puncte, faţă de 84).

"Ziua nu a fost uşoară, mi-a fost cu adevărat greu în final, cu o vizibilitate redus din cauza prafului, dar Cristina a făcut o treabă bună. Câştigarea titlului nu mai părea posibilă, dar această penalitate a schimbat totul", a declarat Loeb, care şi-a adăugat un nou trofeu în impresionantul său palmares, ce cuprinde nouă titluri de campion mondial de raliuri (WRC) şi două victorii în Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Extreme E, care se dispută în cinci ecosisteme fragilizate de încălzirea globală (anul acesta Arabia Saudită, Sardinia, cu 2 etape, Antofagasta în Chile, Punta del Este în Uruguay) cu scopul de a creşte gradul de conştientizare a opiniei publice cu privire la ecologie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.