Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastien Loeb stabilește un nou record: Cel mai în vârstă câștigător WRC în prima etapă a anului de la Monte Carlo

google
sebastien loeb

Sebastien Loeb a câștigat prima etapă a sezonului de raliuri WRC, în prima cursă a anului, la Monte Carlo. O pană în penultima specială l-a costat pe rivalul Sebastien Ogier poziția de lider. La 47 de ani, Loeb a devinit cel mai vârstnic câștigător de etapă în WRC.

Francezul Sebastien Loeb a câștigat duminică Raliul Monte Carlo, care a deschis sezonul campionatului mondial de raliuri, WRC, devenind, la 47 de ani, cel mai vârstnic pilot care a câștigat o etapă a campionatului mondial.

Septuplul campion mondial, care a pilotat pentru M-Sport Ford în primul său raliu din 2020, după ce s-a retras din competițiile cu normă întreagă în 2012, a obținut a opta victorie din carieră la Monte Carlo, un record, după un final dramatic pentru rivalul Sebastien Ogier.

Compatriotul Ogier, de opt ori campion mondial, care a câștigat și el Monte Carlo de opt ori și care concurează acum cu jumătate de normă pentru Toyota, a suferit o pană la pneul stânga față al mașinii sale în penultima specială, când conducea cu aproape jumătate de minut.

Loeb și-a păstrat avantajul în ultima etapă și a câștigat primul raliu din noua eră hibridă a sportului cu un avans de 10,5 secunde, în condițiile în care Ogier a primit o penalizare de 10 secunde pentru un start furat.

„Mă simt foarte fericit. Nu mă așteptam la atât de mult când am venit aici, dar a fost o luptă grozavă", a declarat Loeb, citat de Reuters.

„Ogier a fost foarte rapid, iar eu m-am luptat puțin ieri și chiar și în această dimineață.”

Irlandezul Craig Breen a terminat al treilea la debutul său cu M-Sport.

Noul copilot a lui Loeb, Isabelle Galmiche, a devenit prima femeie care a urcat pe prima treaptă a podiumului unui campionat mondial de raliuri, de la italianca Fabrizia Pons, partenera lui Piero Liatti, la Monte Carlo, în 1997.

Victoria de duminică a fost cea de-a 80-a pentru Loeb în campionatul mondial și prima după cea din Spania, în 2018, când pilota pentru Citroen.

Francezul a terminat, de asemenea, pe locul al doilea în Raliul Dakar din Arabia Saudită, în această lună.

Următoarea etapă a campionatului va avea loc în Suedia, în perioada 24-27 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.