Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SEC a luat în derâdere cererea Binance, susținând că 'articolele de supermarket precum portocalele [...] sunt absurde'

binance

Argumentele Binance folosite în moțiunea sa de respingere a unui proces din partea autorității de reglementare a valorilor mobiliare din SUA (SEC), se bazează pe o analiză juridică incorectă și nu au niciun temei juridic, a susținut autoritatea de reglementare.

SEC a respins cererea anterioară a Binance de a renunța la procesul autorității de reglementare, spunând că nicio instanță nu a adoptat „interpretarea torturată a legii” a lui Binance, conform cointelegraph.com.

SEC a dat în judecată Binance în iunie, acuzând că Binance.US și fondatorul său Changpeng „CZ” Zhao au vândut valori mobiliare neînregistrate și nu s-au înregistrat ca bursă în Statele Unite.

Binance a susținut că SEC nu a reușit să introducă linii directoare privind cripto-urile, a interpretat greșit legile privind valorile mobiliare și le-a aplicat cripto-ului și a numit procesul o depășire a autorității sale.

În ultima sa respingere, SEC a susținut că Binance „nu a respectat niciodată” legile federale privind valorile mobiliare, ceea ce a fost „o alegere deliberată”.

Chief Compliance Officer al Binance a rezumat grosolan, dar succint, acest caz când a recunoscut că Binance „operează ca o bursă de valori mobiliare fără licență în SUA, frate”. El a avut dreptate."

Acesta a adăugat argumentele lui Binance care au comparat cripto-ul cu „articolele de supermarket precum portocalele [...] sunt absurde” și a susținut că vânzările criptografice ale bursei de cripto sunt contracte de investiții conform testului Howey .

De asemenea, a respins argumentul lui Binance conform căruia procesul a încălcat doctrina întrebărilor majore – o hotărâre din 2022 a Curții Supreme din SUA care spunea că Congresul nu deleagă autoritatea agențiilor, pe care alte firme cripto l-au citat în scopul lor de a respinge autoritatea pretinsă a SEC.

SEC a susținut că acordarea cererii de concediere a lui Binance ar „demonta zeci de ani de precedent fundamental pe care funcționează legile națiunii privind valorile mobiliare” și în locul său ar fi un „cadru rigid” care răsturnează „regimul larg și flexibil” al legilor actuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.