Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secetă fără precedent în America Centrală - Una dintre cele mai importante rute comerciale este afectată iar situația s-ar putea agrava

focusprimatv.ro
vapor

O „secetă fără precedent" afectează aprovizionarea cu apă a Canalului Panama și determină autoritățile să crească taxele și limitele de greutate pentru navele care traversează această rută comercială globală, anunță Autoritatea Canalului Panama, notează CNN, potrivit Mediafax.

Navele se deplasează prin Canalul Panama printr-un sistem de ecluze care se alimentează din mai multe rezervoare de apă dulce. Din cauza secetei, nivelul apei din Lacul Gatun, unul dintre aceste rezervoare, este în scădere.

Se preconizează că nivelul lacului va atinge minime istorice în luna iulie, ceea ce a determinat autoritățile să pună în aplicare măsuri de economisire a apei. Apa lacului alimentează și regiunea din apropiere, inclusiv Panama City, ceea ce agravează situația.

O mare parte din America Centrală, inclusiv Panama, a fost afectată de secetă în ultimele luni. Fenomenul El Niño „ar putea înrăutăți" condițiile, a avertizat autoritatea Canalului Panama.

El Niño, un fenomen natural în Oceanul Pacific, aduce temperaturi mai ridicate decât media. În acest an, se așteaptă ca El Niño să crească temperaturile globale și ar putea face ca 2023 să fie cel mai cald an înregistrat vreodată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.