Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sechestru record pe averea lui Dan Adamescu

bani

DNA a pus sechestru pe suma de 857.301.363 de lei care îi aparținea lui Dan Adamescu, care este acuzat de fapte de corupție.

”La data de 25 martie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au instituit măsura sechestrului asigurător, până la concurența sumei de 857.301.363,37 lei, asupra a 435.759.255 de acțiuni, 20.406 părți sociale, pe care Dan Adamescu, om de afaceri, le deține la diferite societăți comerciale. Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupție în vederea confiscării speciale și a recuperării pagubei produse prin săvârșirea de către inculpat a infracțiunilor de abuz în serviciu, spălare a banilor și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracțiuni)”.

Pe 17 martie, procurorii anticorupție au încuviințat cererea lui Dan Adamescu de constituire a cauțiunii în limita sumei de 40 de milioane de lei prin depunerea de garanții reale imobiliare și mobiliare.

Adamescu este cercetat pentru abuz în serviciu în formă calificată, spălare a banilor și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracțiuni).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.