Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretar de stat din Ministerul Economiei, delegat pentru discuţii cu angajaţii fabricilor de armament din Cugir: Înţeleg nevoia creşterii salariilor

cugir arme

Secretarul de stat din Ministerul Economiei Daniela Nicolescu a fost delegată pentru discuţii la faţa locului cu angajaţii fabricilor de armament din Cugir, care protestează de mai multe zile din cauza salariilor mici, a scris, miercuri, pe Facebook, ministrul de resort, Florin Spătaru, conform Agerpres.

"Oamenii de Cugir nu sunt ignoraţi de Ministerul Economiei! Am luat la cunoştinţă de revendicările angajaţilor Fabricii de Arme Cugir, astfel că am decis delegarea doamnei secretar de stat Daniela Nicolescu pentru discuţii la faţa locului cu oamenii care protestează şi cu reprezentanţii conducerii fabricii din Alba", a precizat ministrul.

Potrivit acestuia, sunt ani de zile de când angajaţii de la Cugir încasează salarii extrem de mici raportate la preţurile strictului necesar zilnic. În plus, trebuie să ţinem cont că, aceşti oameni asigură resursa umană calificată în domeniul industriei de apărare, în condiţiile în care, la acest capitol, deja înregistrăm un deficit de personal specializat, a adăugat şeful de la Economie.

"Aşadar, DA, înţeleg nevoia creşterii salariilor angajaţilor, dar deciziile guvernamentale trebuie luate calculat, echilibrat şi cu asumarea impactului financiar important în conformitate cu Legea bugetului de stat. Voi promova în continuare, ca soluţie pentru întreaga industrie de apărare, demararea de investiţii bazate pe planuri de management sustenabile, astfel încât, creşterea salarială să fie în concordanţă cu performanţa societăţilor sau companiilor din sectorul industrial", a spus oficialul.

România are nevoie de retehnologizare la nivelul tuturor fabricilor şi de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru că doar aşa vom reuşi să devenim competitivi.

"Rămânem în contact cu oamenii care protestează la Cugir şi le transmit că revendicările lor se află, în acest moment, pe masa discuţiilor la Ministerul Economiei", a precizat Spătaru.

Sute de muncitori de la cele două fabrici de armament din oraşul Cugir protestează de câteva zile, solicitând creşterea salariilor, care, spun aceştia, nu le ajung să-şi plătească facturile la electricitate şi căldură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.