Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretar de stat din Ministerul Muncii aruncă în aer propaganda pensiilor speciale

PNRR

În vreme ce unii oficiali aruncă pe piață semnale de alarmă cu privire la nevoia de reformă a pensiilor și amenințarea ratării unor jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), un secretar de stat din Ministerul Muncii arată că probleme sunt de fapt în altă parte.

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, dezvăluie că PNRR este blocat din cauza unor alte jaloane, care nu au legătură cu pensiile, fie ele și „speciale”. Probleme ar fi la Ministerul Energiei și la Ministerul Justiției.

Că m-am săturat de propagandă:

în momentul de față România nu are aprobată cererea de plată numărul 2 din PNRR, fiindcă nu au fost îndeplinite jaloanele privind decarbonizarea (Ministerul Energiei) și avertizorul de integritate (Ministerul Justiției)!

Pensiile sunt în cererile de plată numerele 3 și 4, ceea ce înseamnă că acestea nu vor fi analizate până când România nu va îndeplini criteriile din cererea de plată numarul 2!

Ce discutăm noi aici?! Doar propagandă!

Nu din cauza pensiilor e blocat PNRR, ci din cauza altor jaloane!”, scrie Vasilcoiu pe Facebook.

Ministrul Boloș avertiza luni că se pot pierde sute de milioane de euro din cauza pensiilor

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Marcel Boloş a afirmat că jalonul 215 din PNRR spune două lucruri esenţiale pentru pensiile speciale, prima condiţie fiind sustenabilitatea, iar a doua condiţie fiind legată de contributivitate.

„Pot să vă confirm conţinutul jalonului 215 din PNRR pe care îl ştiu pe de rost şi care spune două lucruri esenţiale pentru pensiile speciale. Prima condiţie de sustenabilitate, adică să generăm prin proiectul de lege privind pensiile speciale cheltuieli pe care le putem susţine pe termen lung din bugetul de stat. Deci discutăm nu de o cheltuială de pe o zi pe alta. Cea de-a doua condiţie este cea legată de contributivitate. Sigur de aici discuţiile care au loc în spaţiul public şi se nasc pe marginea acestui proiect de lege pot să fie numeroase, dar validarea efectivă a acestui jalon are loc de către Comisia Europeană. În situaţia în care noi nu ajungem la o soluţie cu Comisia Europeană, există mecanismul plăţilor parţiale şi aici sigur ne poate costa usturător, sume de ordinul sutelor de milioane de euro dacă nu ajungem la validarea acestui jalon în relaţia cu Comisia Europeană. Până la urmă este o asumare de responsabilitate din partea Guvernului şi Parlamentului României”, a afirmat Marcel Boloş, chestionat despre subiect marţi la Digi 24.

Ministrul PNL a adăugat că cei din Comisia Europeană sunt intransigenţi, fiind trei piloni fundamentaţi pentru PNRR la care nu vede ca cei din Comisie să se clintească şi să fie maleabili. Ce trei piloni sunt  reforma pensiilor, este guvernanţa corporaţiilor de stat şi este decarbonizarea, a precizat Boloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.