Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretar de stat în Ministerul Sănătății din Moldova: Nu excludem impunerea unor cerinţe mai stricte pentru vaccinarea cetăţenilor care lucrează

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Svetlana Nicolăescu, nu exclude înăsprirea cerinţelor pentru stimularea vaccinării împotriva COVID-19. Potrivit Infotag, despre acest lucru ea a anunţat, miercuri, la o conferinţă de presă, transmite Știri.md.

"Toate restricţiile impuse rămân în vigoare. Nu excludem impunerea unor cerinţe mai stricte pentru vaccinarea cetăţenilor care lucrează.

Acest lucru este valabil în special pentru persoanele care intră în contact cu alţii la locul de muncă. Măsurile care au fost introduse pentru industria HoReCe îşi demonstrează eficienţa.

Comisia Naţională va cere în continuare ca la intrarea în restaurante şi cafenele, certificatele de vaccinare să fie verificate cu atenţie şi ca acestea să fie însoţite de un act de identitate", a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii.

Ea a spus că în Moldova există destul de multe vaccinuri diferite.

În ajun, Agenţia Naţională de Sănătate Publică a primit încă un lot de 42.120 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech dintr-un total de 700.830, achiziţionate de Ministerul Sănătăţii prin Oficiul de Gestionare a Programelor de Asistenţă Externă.

În total, Moldova a primit 510.570 de doze de vaccin Pfizer. Prin platforma COVAX - 125.190 de doze, donaţie din România - 100.620, achiziţie - 285.980.

"Avem cerere pentru vaccinuri Pfizer şi Janssen, în special în ultima perioadă. De asemenea, se întreabă despre vaccinul Moderna, care încă nu este disponibil în Moldova. Toate aceste vaccinuri vor fi livrate prin acordurile noastre cu producătorii şi prin platforma COVAX. Ne pregătim deja să începem vaccinarea cu a treia doză de vaccinuri. Vom avea suficiente vaccinuri pentru asta", a spus Nicolăescu.

Ea a recunoscut că la 1 noiembrie a expirat o parte din vaccinurile dintr-un lot de 5 mii de vaccinuri.

"Nu putem spune câte doze au rămas neutilizate. Au fost distribuite în toată republica. În prezent, se face o inventariere, vaccinurile cu termen de valabilitate expirat vor fi colectate şi eliminate în conformitate cu procedura stabilită", a spus secretarul de stat.

Nicolaescu a menţionat că datorită "săptămânii de vaccinare" de săptămâna trecută, rata de vaccinare a crescut - 33.664 de persoane au fost vaccinate, cu 15% mai mult decât cu o săptămână înainte.

Până în prezent, în Moldova au fost administrate peste 1,53 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, inclusiv peste 880 de mii de persoane care au efectuat schema completă de vaccinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.