Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretar de stat la Educație, mesaj pentru eleve: „Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții”

salaru

salaru„Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții”. Aceasta este sintagma după care ar trebui să se ghideze elevele din România, în opinia secretarului de stat în Ministerul Educației, Vasile Șalaru. Oficialul vrea astfel să argumenteze necesitatea introducerii în școli a educației de tip „pension”.

 „Aceste ore de consiliere vizează, poate o să râdeți, poate nu, o integrare mai ușoară în societate, prin atitudine, prin ținută. Elevii noștri nu știu să calce pe stradă. Eu aș vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, știind să fie o gazdă bună, și cred că este o latură a învățământului românesc, care a fost total neglijată, și care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiți, de trecuta educație de pension”, a declarat, la Deva, secretarul de stat în Ministerul Educației, Vasile Şalaru, citat de Glasul Hunedoarei.

Întrebat de presa locală dacă nu cumva ar fi mai utile ore de educație rutieră sau de prim-ajutor, oficialul a spus că astfel de lucruri se învață la orele de dirigenție, însă sunt și chestiuni - precum educația de tip pension - care ar trebui introduse în programa școlară. Motivul invocat de numărul 2 în Ministerul Educației este năucitor:

„Cred că un băiat, când are de braț o fată, cel puțin așa e la mine, în zona Moldovei, nu cred că îl interesează dacă fata știe educație rutieră, ci dacă știe să meargă frumos, ca o doamnă. Într-un cuvânt, pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții!”.

Vasile Șalaru ocupă postul de secretar de stat în Ministerul Educației din partea ALDE.

Sursa foto: ziare.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.