Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretar de stat numit recent de Cioloş acuză o manipulare de presă

presa

La doar o zi după ce a fost numit de premierul Cioloş în funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, consultantul fiscal Gabriel Biriş denunţă o manipulare de presă. Reacţia sa a venit după ce o publicaţie a scris că Biriş ar fi văr cu Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei, cercetat de DNA sub control judiciar.

"Mi-au spus mie prietenii ca vor urma tot felul de chestii... Vad acum in Ziua ca sunt varul lui Dan Andronic, chestiune noua pentru mine. De unde or fi scos oare chestiunea asta? Sau au zis-o si ei doar asa, ca sa faca un pic de agitatie si incerce sa puna un semn de indoiala pe credibilitatea guvernului nostru? Sa spunem insa direct: nu sunt varul acestui domn, nu suntem nici macar amici. Si chiar daca am fi fost, nu cred ca este relevant pentru un jurnalist serios sa puna acest lucru in titlu, altele sunt lucrurile care ar putea sa ma defineasca. De exemplu: 'Coautorul cotei unice numit de Ciolos...'", scrie Gabriel Biriş pe Facebook.

Vezi şi: Cioloş face curăţenie în ministere: A mai dat afară doi oameni şi a făcut alte trei numiri

Pentru a evita astfel de erori, Biriş le cere celor interesaţi să verifice orice informaţie direct cu el, fie prin telefon, fie prin mesaj pe Facebook.

"Sa clarificam:

- m-am nascut in Tg Jiu, mama a fost profesoara si e acum la pensie; tata a fost economist si a murit in 1984;

- bunicii mei au fost tarani de langa Tg Jiu. Unul dintre ei a luptat pana aproape de Cotul Donului inainte sa fie lasat la vatra, cu decoratii. Celalalt a fost prizonier in Rusia si a ajuns acasa prin ' 48. Nici unul nu mai traieste.

- tata a fost singur la parinti, mama a avut un singur frate care nu s-a casatorit si nu a avut copii. Deci nu am veri primari!

- sotia si sora mea sunt medici;

- nu sunt ruda nici cu fostul primar de Snagov, nici cu Veta Biris, nici cu Ion Biris si nici cu generalul Biris.

Asta nu inseamna insa ca ar fi vazut o problema in a fi ruda cu oricare dintre acesti domni sau doamne, inclusiv cu dl mentionat de Ziua. Suntem cine suntem, important e ce facem.

Sper ca cei care folosesc astfel de tehnici de manipulare (asociem numele unui personaj cu ceva probleme recente cu justitia pentru a pune sub semnul intrebarii credibilitatea unei alte persoane - eu, si echipei din care face parte - Guvernul Ciolos) sa inteleaga cat rau fac tarii si chiar lor personal", mai scrie secretarul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.