Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretar în Comisia de control al SRI, despre audierea lui Hellvig: Situația o impune

SRI

Situația de față impune ca membrii Comisiei de control al SRI să solicite informaţii de la conducerea Serviciului în legătură cu protestele care au avut loc în ţară, a anunțat Verestoy Attila (UDMR), secretarul Comisiei, citat de news.ro.

Eduard Hellvig a fost invitat, miercuri, la Comisie, pe tema scandalului în care a fost implicat Florian Coldea.

Întrebat dacă membrii Comisiei vor solicita conducerii SRI informații și despre protestele care au avut loc duminică seara, Verestoy Attila a răspuns: "Deocamdată, nu am decis acest lucru, dar situaţia o impune. Noi, întotdeauna, avem în atenţie şi problemele curente. Noi ne orientăm să avem întrebări şi la situaţiile care au apărut recent".

Zegrean explică de ce referendumul lui Iohannis ar fi NECONSTITUȚIONAL

După ce anumite televiziuni au acuzat SRI de implicare în protestele de duminică seară, Serviciul a emis un comunicat prin care a respins "orice încercare de a implica instituţia în dispute politice, organizare de proteste sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal".

"Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, organizare de proteste sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmaţii denigratoare şi menite să afecteze instituţii fundamentale ale regimului democratic. SRI îşi reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic şi concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii", a transmis SRI, în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.