DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Secretariatul General al Guvernului și Institutul Național de Administrație, acord cu Banca Mondială pentru dezvoltarea programelor de formare profesională

administratie-publica-574x600

Secretariatul General al Guvernului și Institutul Național de Administrație au semnat cu Banca Mondială un acord pe o perioadă de doi ani, pentru îmbunătățirea programelor de formare profesională dedicate angajaților din administrația publică, transmite Executivul, într-un comunicat de presă.

Citește și: Klaus Iohannis anunță! ‘Doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european’

„Un nou acord de asistență tehnică între Secretariatul General al Guvernului (SGG), Institutul Național de Administrație (INA) și Banca Mondială (BM) a fost semnat astăzi, 29 octombrie 2019, în vederea întăririi capacității INA și SGG de a dezvolta și a implementa politici publice cu impact asupra sistemului de formare profesională din administrația publică. Analize funcționale, bune practici internaționale, standarde comune, practici de optimizare a proceselor decizionale sau programe de mentorat sunt câteva dintre acțiunile prevăzute în acordul ce are drept obiectiv final creșterea calității serviciilor publice și a relației dintre stat și cetățeni”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit Guvernului, acordul semnat marți cu Banca Mondială este pe o perioadă de doi ani și vine în sprijinul proiectului „Întărirea capacității INA privind dezvoltarea de studii/ analize cu impact asupra sistemului de formare profesională în administrația publică”, care are o valoare totală de aproape 8.000.000 lei.

Citește și: Oreste și Oana Stănciulescu ies la rampă! Reacții cu privire la înscrierea în PSD a lui Cozmin Gușă

„Eforturile întreprinse de partenerii acordului de asistență tehnică, pe perioada celor doi ani ai parteneriatului, vor sta la baza fundamentării corecte a noii Strategii privind Formarea Profesională pentru Administrația Publică 2021-2027.Acordul semnat astăzi vine în sprijinul proiectului „Întărirea capacității INA privind dezvoltarea de studii/ analize cu impact asupra sistemului de formare profesională în administrația publică”, semnat în august, anul acesta. Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020 și va fi implementat de INA, în parteneriat cu SGG și Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP). Valoarea totală a proiectului este de 7.939.028,70 lei, durata acestuia fiind de 24 de luni”, mai transmite Executivul.

Secretarul de stat din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Oana Pintiliei, precizează că acordul vizează cariera angajaților din administrație.

„Îmbunătățirea calității actului public este direct proporțională cu modul în care resursele umane din administrație sunt administrate și valorificate. Trainingurile și formarea profesională joacă un rol important la nivel individual, instituțional și al întregului sistem public. Ne bucurăm că putem să punem bazele unor noi practici care vizează cariera angajaților din administrație și sperăm ca ele să fie continuate și integrate în reforma de fond a aministrației publice ”, a spus Oana Pintilei, secretar de stat în cadrul SGG.

Președintele Institutului Național de Administrație, Pavel Năstase, a susținut că la finalul parteneriatului va exista o analiză care va duce la o mai bună aplicare a programelor de formare profesională.

„Prioritatea noastră sunt rezultatele. Cu toții vrem să vedem acest lucru la finalul parteneriatului: teoria schimbării susținută de o analiză minuțioasă și recomandări puternice bazate pe dovezi, care vor duce la un mod mai bun, mai practic și mai inteligent de aplicare a programelor de formare profesională, astfel încât funcționarii publici să aibă un parcurs al carierei clar și o dezvoltare profesională sustenabilă”, a declarat Pavel Năstase, președinte INA.

Citește și: Florin Cîțu după ce a picat votul din Parlament: ‘A fost un vot politic’ .

Și reprezentanții Bîncii Mondiale au susținut că vor sprijini partenerii instituționali în identificarea nevoilor de instruire a administrației publice, formularea de recomandări pentru îmbunătățirea politicii de formare și, ca element de noutate, vor oferi recomandări pentru dezvoltarea progamelor de mentorat.

„În centrul activității noastre în România stă consolidarea instituțiilor publice. Pentru a continua să crească și pentru a continua să ofere beneficii cetățenilor din România, administrația publică trebuie să fie un instrument eficient. Cred că agenda discuțiilor pe marginea eficientizării administrației publice nu se va încheia niciodată, întotdeauna există un mod de a face mai bine, de a fi performanți”, susține Tatiana Proskuryakova, director de țară pentru România și Ungaria, Banca Mondială.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.