Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat american Anthony Blinken îi cere premierului etiopian să pună capăt conflictului din Tigray şi să investigheze abuzurile

Al Jazeera
Antony Blinken

Secretarul de stat american Antony Blinken a făcut marţi presiuni asupra premierului etiopian Abiy Ahmed, laureat al premiului Nobel pentru pace, pentru încetarea imediată a ostilităţilor în regiunea Tigray şi retragerea forţelor sale, relatează dpa, potrivit AGERPRES.

Blinken a notat că există "informaţii credibile privind atrocităţi şi încălcări ale drepturilor omului" în Tigray şi l-a îndemnat pe Abiy Ahmed "să-i protejeze pe civili, inclusiv pe refugiaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

În discuţia lor, Blinken i-a cerut de asemenea lui Abiy să coopereze cu comunitatea internaţională pentru a facilita investigaţiile asupra presupuselor abuzuri şi "să-i tragă la răspundere pe cei responsabili".

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze

Etiopia a lansat o ofensivă militară în regiunea sa nordică Tigray în noiembrie, pentru a diminua puterea Frontului popular de eliberare din Tigray (TPLF), care conducea în regiune şi avea o poziţie critică faţă de guvern.

Guvernul a declarat conflictul încheiat în prima parte a lui decembrie, deşi există relatări că încă se dau lupte izolate, inclusiv cu participarea unor trupe din Eritreea vecină şi a unor miliţii.

Unii dintre refugiaţii eritreeni care trăiesc în Tigray au raportat violenţe comise de trupele din Eritreea şi de TPLF.

Organizaţiile de ajutor internaţionale cer de luni de zile un acces mai bun în zona răvăşită de conflict, unde comunicaţiile restricţionate fac dificilă evaluarea situaţiei, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.