Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat american cere regimului de la Havana să lase opoziţia să manifesteze luni

Business Standard
Antony Blinken

Secretarul de stat american Antony Blinken i-a cerut duminică "guvernului cubanez să respecte drepturile cubanezilor, lăsându-i să se adune în mod paşnic" luni, informează AFP.

De asemenea, Blinken a îndemnat Havana să-i lase pe manifestanţi "să se exprime fără a se teme de represalii sau violenţă, făcând schimb de informaţii liber pe internet şi liniile de telecomunicaţii", informează un comunicat semnat de el.

Organizatorii manifestaţiei prevăzute să aibă loc la Havana şi în şase provincii, pentru a cere eliberarea deţinuţilor politici, şi-au menţinut apelul pentru lunea viitoare, în pofida interdicţiei autorităţilor, care i-au ameninţat cu urmăriri penale.

Guvernul comunist îi acuză că vor să provoace o schimbare de regim la Havana, cu susţinerea activă a Washingtonului.

În comunicatul său, Antony Blinken invită regimul de la Havana "să sesizeze această ocazie istorică de a asculta vocile poporului" şi cererea lor de a "respinge orice violenţă" împotriva manifestanţilor, potrivit Agerpres.ro.

Acest apel la manifestaţie al opoziţiei survine la patru luni după manifestaţiile spontane şi istorice care au zguduit Cuba pe 11 iulie, în timpul cărora s-a strigat "Libertate!" şi "Suferim de foame", într-un context de profundă criză economică.

Potrivit ONG-ului Cubalex, 1.175 de persoane au fost arestate în timpul acestor manifestaţii, care s-au solda cu un mort şi zeci de răniţi, iar 612 rămân în detenţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.