Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat Dan Neculăescu, întrevedere cu secretarul general adjunct al SEAE, Pedro Serrano pe problematica politicii de securitate şi apărare comună UE

www.hotnews.ro
Dan Neculaescu

Secretarul de stat Dan Neculăescu a avut, vineri, la Bucureşti, o întrevedere cu secretarul general adjunct al SEAE, Pedro Serrano, axată pe problematica politicii de securitate şi apărare comună a Uniunii Europene (PSAC)potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă .

Potrivit unui comunicat al MAE, în cadrul consultărilor, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind principalele evoluţii în domeniul PSAC la nivel european, precum şi priorităţile şi calendarul de evenimente în aria securităţii şi apărării, în contextul exercitării de către România a responsabilităţilor de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene.

"Secretarul de stat Dan Neculăescu a evidenţiat interesul ţării noastre de a contribui, pe durata Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene, în strânsă cooperare cu instituţiile UE, la avansarea agendei europene în domeniul PSAC, de o manieră consensuală, incluzivă şi eficientă. A reiterat sprijinul României pentru eforturile Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate în dezvoltarea de politici şi capabilităţi adecvate pentru un răspuns robust al Uniunii Europene la provocările complexe care marchează mediul actual de securitate. Totodată, a subliniat importanţa pe care o acordă România cooperării UE-NATO şi creşterii sinergiei între acţiunile celor două organizaţii", se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.