Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene: 'Între Londra şi Paris încă există divergenţe importante asupra pescuitului'

Twitter
Clement Beaune

Divergenţe importante există în continuare între Londra şi Paris cu privire la dosarul pescuitului, a anunţat joi secretarul de stat francez pentru afaceri europene Clement Beaune, după o întâlnire la Paris cu ministrul britanic pentru Brexit, David Frost, informează AFP.

''Această întrevedere a permis reluarea dialogului'', dar ''încă este mult de muncă şi există divergenţe de opinie importante'', a declarat Beaune.

''Ceea ce solicităm noi este aplicarea acordului, nu avem alte cereri în raport cu acordul'', a insistat oficialul francez, referindu-se la Acordul privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană (Acordul Brexit). ''Toate opţiunile sunt deschise şi toate opţiunile sunt posibile'', a afirmat el, răspunzând unei întrebări legate de eventualele sancţiuni la adresa Londrei.

În virtutea Acordului Brexit, pescarii europeni pot continua să lucreze în unele părţi ale apelor britanice cu condiţia de a face dovada că pescuiau acolo şi înainte, informează Agerpres.ro.

Însă acum între francezi şi britanici există un diferend cauzat de licenţele de pescuit. În zonele de pescuit încă disputate (zone de 6-12 mile marine de coastele britanice şi de insulele anglo-normande), autorităţile de la Londra şi din insula Jersey au acordat puţin peste 210 de licenţe definitive, iar Parisul a solicitat încă 200.

Franţa ameninţase cu interzicerea începând de la 1 noiembrie, ora 24:00, a accesului navelor de pescuit britanice în porturile franceze şi cu înăsprirea controalelor vamale asupra tuturor camioanelor dacă Londra nu acordă mai multe licenţe pescarilor francezi. În final Parisul nu a pus în aplicare acest ultimatum, în aşteptarea întâlnirii dintre Clement Beaune şi David Frost.

Acesta din urmă se va întâlni vineri, la Bruxelles, cu vicepreşedintele Comisiei Europene pentru relaţii interinstituţionale, Maros Sefcovic, înainte de a avea noi discuţii ''la începutul săptămânii viitoare'' cu francezii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.