Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat George Ciamba s-a întâlnit cu asistentul secretarului general al NATO pentru apărare şi planificare

george ciamba

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euro-atlantic, George Ciamba, a avut marţi o întrevedere cu asistentul secretarului general al NATO pentru politica de apărare şi planificare, Heinrich Brauss, prilej cu care a avut loc un schimb de opinii şi evaluări asupra situaţiei actuale de securitate. Potrivit unui comunicat al MAE transmis marţi Agerpres, au fost abordate temele majore aflate în atenţia aliaţilor în perspectiva viitorului summit programat pentru luna iulie a acestuia an, pe baza deciziilor adoptate la cele mai recente reuniuni ale miniştrilor de Externe şi ai Apărării din statele membre NATO.

Totodată, a fost subliniată importanţa consolidării capacităţii Alianţei de a face faţă tuturor ameninţărilor actuale, indiferent de zona de provenienţă a acestora. De asemenea, discuţiile au vizat priorităţile pe linia cooperării dintre NATO şi Uniunea Europeană.

Secretarul de stat George Ciamba a evidenţiat importanţa măsurilor privind întărirea posturii de apărare şi descurajare a NATO pe flancul estic, subliniind necesitatea implementării depline a tuturor deciziilor legate de prezenţa aliată înaintată, inclusiv în zona Mării Negre.

"Acesta a evocat, în context, necesitatea unei abordări cuprinzătoare, echilibrate şi coerente a Alianţei pe flancul estic, ca parte a eforturilor de consolidare a posturii NATO, în ansamblul său, şi a reafirmat angajamentul României de a continua să contribuie activ la eforturile privind gestionarea ameninţărilor provenind din estul continentului european, precum şi celor provenind din vecinătatea sudică", precizează MAE.

În ceea ce priveşte cooperarea NATO - UE, Ciamba a subliniat importanţa specială acordată de România a asigurării complementarităţii dintre cele două organizaţii şi a apreciat că evoluţiile importante de la nivelul UE în domeniul securităţii şi apărării trebuie valorificate inclusiv pentru aprofundarea cooperării cu NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.