Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat Monica Gheorghiţă, la Forumul Economic pentru Orientul Mijlociu şi Africa

MAE

Secretarul de stat pentru relaţii bilaterale globale, Monica Gheorghiţă, a participat, de vineri până duminică, la Forumul Economic Mondial pentru Orientul Mijlociu şi Africa, de la Marea Moartă (Iordania), informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis luni Agerpres. Evenimentul, organizat de World Economic Forum, organizaţie elveţiană non-profit înfiinţată în 1971, s-a desfăşurat sub înaltul patronaj al regelui Abdullah al II-lea.

Participanţii au analizat opţiunile de creare a unui cadru interinstituţional care să permită liderilor politici şi din sectorul privat de renume mondial - economişti, jurnalişti, personalităţi din domeniul academic şi ştiinţific, etc. - să identifice, în urma unui schimb de opinii privind evoluţiile importante la nivel global, cele mai eficiente modalităţi de promovare a standardelor bunei guvernări şi a cooperării în sectorul antreprenorial, pentru interesul public global, arată sursa citată.

În marja evenimentului, secretarul de stat Monica Gheorghiţă a avut o serie de întrevederi cu demnitari iordanieni, printre care Manar Dabbas, consilierul regal pentru Afaceri Politice, ambasadoarea Areej Hawamdeh, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe şi Expatriaţilor din Regatul Haşemit al Iordaniei, şi preşedintele Comitetului pentru Afaceri Arabe, Internaţionale şi Expatriaţi din Senatul iordanian, Nasser al-Louzi.

Pe parcursul discuţiilor, părţile au evocat stadiul foarte bun al relaţiilor bilaterale politico-diplomatice şi economice româno-iordaniene, stabilite în urmă cu 52 de ani, precum şi interesul pentru intensificarea contactelor la nivel strategic, economic şi sectorial. "Au fost analizate modalităţile de dezvoltare a unui cadru cuprinzător care să permită aprofundarea şi diversificarea relaţiilor economice şi cooperarea în domenii de interes comun, precum sănătate, justiţie, energie, transporturi, educaţie şi cercetare. De asemenea, secretarul de stat român a salutat rezultatele procesului politic de reformă din Iordania şi politica externă echilibrată a Regatului Haşemit, exprimând apreciere pentru contribuţia iordaniană la buna gestionare a problematicii refugiaţilor", indică MAE.

În cadrul întrevederilor a fost realizat şi un schimb de opinii cu privire la situaţia din Orientul Mijlociu şi evoluţiile înregistrate recent în dosarele regionale de criză, cu accent pe importanţa combaterii terorismului şi a radicalizării, precizează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.