Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat Sebastian Burduja: 'Trebuie să atragem firme care modelează viitorul economic al Planetei, precum Tesla'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sebastian Burduja

România este în competiţie pentru investiţii cu toate ţările şi trebuie să fie în stare să atragă şi firme care modelează viitorul economic al Planetei, precum Tesla, a declarat, joi, Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

"Sunt trei etape distincte. Prima este cea de stabilizare economică, pe care încercăm să o facem cât mai bine. A doua este cea de relansare economică şi a treia este cea de adaptare, respectiv de transformare a modelului economic românesc, unde, inclusiv din perspectiva aceasta a unei noi viziuni pentru economia României, vrem să colaborăm cu mediul privat, să punem toate elementele împreună.(...) România este în competiţie pentru investiţii cu toate ţările, nu doar din regiune. Este o competiţie globală. Noi trebuie să fim în stare să atragem aceste firme în ţară şi nu doar cele care vin din China, ci şi firme care efectiv modelează viitorul economic al Planetei, cum este, de exemplu, Tesla. Guvernul României nu trebuie să facă economie de la nicio resursă în a atrage genul acesta de investitori strategici în ţară", a spus Burduja, la la webinarul "Deciziile în Noua Economie", organizat de România Durabilă şi EM360, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Iohannis, declarație controversată! Ce se întâmplă cu elevii bolnavi care nu pot susține examenele .

Potrivit acestuia, actualul Guvern "a setat un nou standard" în ceea ce priveşte consultările cu mediul de business din România şi au avut loc constant discuţii, consultări la nivel de premier, la Ministerul Finanţelor Publice.

"Toată abordarea noastră şi faţă de investitorii privaţi s-a schimbat faţă de ceea ce era înainte şi cred ca a fost un lucru bun.(...) pot să spun că înainte era o mare reticenţă să ne vedem cu posibili investitori, să-i ascultăm, să vedem ce planuri au. Lucrul acesta l-am schimbat şi suntem foarte deschişi să atragem investitori şi România are o schemă de ajutor de stat extrem de competitivă, schema 807/2014, semnificativ peste ce oferă alte ţări din regiune", a subliniat Burduja.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

El a precizat că planul anunţat miercuri de Comisia Europeană reprezintă o veste foarte bună pentru toţi românii, un mare pas înainte, deoarece România ar urma să beneficieze de 33 miliarde din cele 750 de miliarde de euro anunţate de CE.

"Nu ar trebui să deschidem încă şampania pentru că este o propunere şi în general Comisia vine cu propuneri mai generoase şi mai axate pe convergenţă, pe sprijinirea unor state mai puţin dezvoltate, cum e România, să recupereze mai rapid distanţa faţă de vest. Dar este un mare pas înainte. Sunt 750 miliarde, din care România ar avea 33 miliarde. Trebuie să fim capabili să generăm proiecte. Aceasta este o problemă mai veche a României", a mai afirmat secretarul de stat în MFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.