Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan: Nu putem să programăm echipa Dinamo până la finalizarea anchetei epidemiologice

www.sport.hotnews.ro
justin Stefan, secretar LPF

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat, miercuri, că liga nu poate reprograma meciurile echipei Dinamo înainte de finalizarea anchetei epidemiologice, anunță news.ro.

"Astăzi, am avut o şedinţă la nivelul Ligii Profesionsite de Fotbal, împreună cu ceilalţi membri din staff. Categoric avem în momentul de faţă două obiective majore, unul dintre ele este legat de finalizarea competiţiei conform calendarului, bineînţeles dacă vor exista date. Celălalt obiectiv, pentru că ne uităm la ce se întâmplă şi la Dinamo, şi la CFR, este controlarea focarului de la cele două cluburi şi stingerea lui. În acest sens am primit şi un sprijin foarte bun şi din partea Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov, sunt clar alături de noi în combaterea acelor focare. În momentul de faţă, la Dinamo continuă ancheta epidemilogică, asta înseamnă că până la momentul terminării anchetei epidemiologice nu putem să programăm echipa în competiţie, iar pentru CFR se aşteaptă retestarea de mâine şi după ce vom avea rezultatul acelei testări vom hotărî împreună ce se poate întâmpla mai departe. Aşteptăm o hârtie oficială din partea celor de la DSP pentru a o ataşa la decizia de amânare a meciului respectiv. Poimâine vom vedea dacă programarea meciului cu Botoşani de duminică rămâne valabilă sau nu.

Citește și: Dinamo va avea un nou stadion: Marcel Vela a făcut anunțul .

În momentul de faţă nu avem nicio decizie de amânare, avem meciul acolo, pe acel slot. Pe Craiova i-am lăsat deoparte, acolo nu vorbim de focar, vorbim de un singur caz testat pozitiv, există şi acolo o anchetă a DSP-ului. Testarea se face pe 25 iulie şi după ce avem rezultatele vedem ce facem cu meciul celor de la Craiova. Pentru noi este foarte important să respectăm ce ne-a transmis UEFA în luna aprilie: 'Terminaţi competiţia pe terenul de joc şi respectaţi meritul sportiv!' Nu cred că e oportun pentru noi, ca organizatori de competiţie, sau pentru cluburile implicate în lupta la titlu să se decidă aleatoriu cine este campioană, cine merge în cupele europene. De aceea este interesul tutror să terminăm competiţia pe terenul de joc şi să se facă o departajare pe criteriul meritului sportiv", a declarat Ştefan, la Digi Sport.

Întrebat dacă se ia în calcul situaţia ca sezonul să nu poată fi terminat pe teren, Ştefan a spus: "Obiectivul rămâne de a încheia competiţia pe teren, atât timp cât, la nivel teoretic, am date în calendar pentru reprogramarea mecurilor amânate merg pe acest principiu. Categoric că în măsura în care există anumite focare, acolo nu mai vorbim de obiectiv să joci meciul, ci principalul obiectiv devine controlul şi stingerea focarului şi după aia vedem ce se întâmplă mai departe."

Citește și: Starea de urgență revine în România! Primul județ în care se va întâmpla asta

Întrebat şi dacă mai este vorba de merit sportiv dacă Dinamo va fi la un moment dat obligată să joace cu juniorii deoarece seniorii sunt infectaţi, oficialul LPF a precizat: "Categoric este un aspect pe care va trebui să-l cântărim în momentul în care vom analiza scenariile şi deciziile pe care trebuie să le luăm pentru perioada următoare. Cel mai corect ar fi să nu dezavantajăm pe nimeni."

FC Dinamo a confirmat, miercuri, 19 cazuri de infectare cu noul coronavirus în cadrul clubului, dintre care 18 jucători.

La CFR sunt zece cazuri pozitive, între care se află şi antrenorul Dan Petrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.