Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat un apel la sporirea eforturilor pentru combaterea schimbărilor climatice

wall street journal
Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat un apel la sporirea eforturilor în cadrul acestei organizaţii în vederea combaterii schimbărilor climatice, transmite duminică dpa, potrivit Agerpres.

''Schimbările climatice ne ameninţă securitatea'', a scris Stoltenberg într-un articol apărut duminică în publicaţia germană 'Welt am Sonntag'.

''De aceea. NATO trebuie să facă mai mult pentru a înţelege mai bine schimbările climatice şi pentru a le include în toate aspectele sarcinilor noastre, de la planificare militară la modul în care ne pregătim şi ne educăm forţele armate'', a continuat el.

Românii aleg primarii în plină epidemie de Covid-19: care este prezența la urne, după prima jumătate de oră

Jens Stoltenberg a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică şi membrii săi au şi responsabilitatea de a contribui la protecţia mediului prin reducerea emisiilor poluante şi a dependenţei de combustibili fosili.

NATO trebuie să fie pregătită pentru a răspunde la dezastre legate de mediu ''aşa cum am făcut în timpul crizei COVID-19'', a spus secretarul general al organizaţiei.

Potrivit lui Stoltenberg, în acest an statele membre au furnizat sute de tone de echipament medical, au construit aproape 100 de spitale mobile şi au transportat pacienţi şi personal medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.