Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după instalarea lui Biden la Casa Albă: 'Este începutul unui nou capitol'

Jens Stoltenberg, NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că instalarea lui Joe Biden la Casa Albă reprezintă "începutul unui nou capitol" şi a evidenţiat că doreşte să menţină o cooperare strânsă cu noul preşedinte american, transmite EFE, potrivit AGERPRES.

"O NATO puternică este bună atât pentru America de Nord, cât şi pentru Europa, dat fiind că niciunul dintre noi nu poate aborda singur dificultăţile cu care ne confruntăm. Astăzi este începutul unui nou capitol şi aştept cu nerăbdare cooperarea noastră strânsă!", a scris Stoltenberg pe contul său de Twitter.

Totodată, într-un comunicat de presă, şeful NATO a subliniat că legătura dintre SUA şi Europa "este baza securităţii noastre".

"Timp de mai bine de 70 de ani, alianţa noastră transatlantică a garantat libertatea, pacea şi securitatea popoarelor noastre. Leadership-ul Statelor Unite continuă să fie esenţial, în timp ce acţionăm împreună pentru a ne proteja democraţiile, valorile şi ordinea internaţională bazată pe norme", a apreciat Stoltenberg.

Citește și: Ilie Năstase a răbufnit după ce s-a scris că e în pragul falimentului:  Numai proștii spun asta

Secretarul general al NATO a mai spus că aliaţii trebuie să rămână uniţi pentru "a aborda consecinţele asupra securităţii ce rezultă din ascensiunea Chinei, ameninţarea terorismului, inclusiv în Afganistan şi Irak, şi o Rusie mai fermă".

"Niciunul dintre noi nu poate face faţă singur acestor provocări, însă împreună în NATO reprezentăm un miliard de oameni şi jumătate din forţa militară şi economică a lumii", a constatat Stoltenberg, care şi-a exprimat speranţa că va conlucra strâns cu Biden şi că va avea prilejul să-i ureze bun venit la summitul NATO de la Bruxelles din acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.