Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al NATO laudă România: punctele forte ale țării noastre în interiorul Alianței

Inquam Photos / Octav Ganea
stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a precizat în cadrul unui discurs susținut la București cu ocazia Adunării Parlamentare NATO, că România este unul dintre cei mai valoroși pioni ai Alianței.

”România este un partener foarte important în interiorul NATO, atât pentru faptul că dorește să aloce 2% din PIB pentru apărare, dar și pentru participarea la operațiunile NATO din Afganistan și Kosovo (...) România este țara care asigură flancul estic al NATO și putem spune că este un partener de încredere al Alianței”, a spus Stoltenberg.

Ulteiror, Stoltenberg a ținut să sublinieze că toate țările NATO trebuie să își concentreze forțele asupra Afganistanului.

”O chestiune de mare însemnatate este instabilitatea din Afganistan. NATO a jucat un rol in lupta impotrva terorismului și cel mai mult s-a desfășurat în Afganistan, unde avem trupe din 13 țări NATO. Tocmai m-am întors dintr-o călătorie din Afganistan și am vorbit despre angajamentul luptei împotriva terorismului din Afganistan. Situația din Afganistan ne provoacă. Costul de a pleca din Afganistan este mult mai ridicat. Dacă NATO pleacă din Afganistan, există riscul ca Afganistanul să se întoarcă la o țară a haosului.
Vrem să ne sporim acțiunea în alte zone. Sistemele noastre de supraveghere ajută coaliția, iar NATO angajează trupe de luptî impotrva ISIS în Irak. ISIS pierde teren și ei sunt pe fugă”, a mai spus secretarul general al NATO.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.