Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU, apel la Iohannis: Contribuiți la combaterea extremismului violent

Mesaj din partea ONU pentru România. E vizat şi preşedintele Klaus Iohannis. "Secretarul General al ONU, domnul Ban Ki-moon, a transmis un mesaj de felicitare, cu ocazia aniversării a 60 de ani de la aderarea României la Organizaţia Naţiunilor Unite.

Citeşte şi: ISIS amenință un celebru politician european: 'Te vom decapita'

Cu acest prilej, domnul Ban Ki-moon i-a mulțumit Președintelui Klaus Iohannis pentru intervenția națională susținută în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York, prin care Președintele României a reafirmat sprijinul necondiționat al țării noastre pentru Organizația Națiunilor Unite.

Citeşte şi: Ies la iveală noi amănunte uluitoare din Clubul Colectiv: 'Nu am mai întâlnit aşa ceva'

Totodată, Secretarul General al ONU a evidențiat contribuția României la diverse inițiative ale Națiunilor Unite, printre care controlul armamentului, dezarmarea și promovarea democrației. De o apreciere deosebită s-a bucurat contribuția țării noastre la misiunile ONU de menținere a păcii din Afganistan și Haiti până în Mali, Republica Centrafricană și Republica Democrată Congo.

Citeşte şi: Vizită surpriză pentru Dan Şova în arest: Ce a primit PSD-istul / VIDEO

Domnul Ban Ki-moon a apreciat eforturile deosebite depuse de România pentru construirea de instituții transparente și transformarea sa dintr-o țară beneficiară de asistență într-un donator, ceea ce poate reprezenta un exemplu care să inspire și alte state aflate în procese de tranziție.

Secretarul General al ONU a subliniat că își dorește consolidarea parteneriatului dintre România și Organizația Națiunilor Unite și că va conta pe faptul că România va ajuta la implementarea Agendei de Dezvoltare Durabilă - 2030, cât și la punerea în practică a Acordului de la Paris privind schimbările climatice. Nu în ultimul rând, domnul Ban Ki-moon a făcut un apel la România pentru a fi solidară cu Națiunile Unite în acțiunile de rezolvare a conflictelor din Orientul Mijlociu și Africa și să contribuie la combaterea extremismului violent", se arată într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Salarii incredibile încasate de oamenii lui Cioloş în 2014: Cine este cel mai bogat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.